3 tips om je motor goed te beveiligen

Share

Wist je dat er ieder jaar 2.000 motoren worden gestolen? Niet niks! Jij hoopt natuurlijk dat het jou niet overkomt. Een goede beveiliging voor je motor en een goede motorverzekering afsluiten zijn in ieder geval een goed begin. We geven je 3 tips om je motor goed te beveiligen.

Beveilig je motor met de juiste sloten

Een goed slot voor je motor is het begin. Kies altijd voor een motorslot met het ART-keurmerk. Sloten met een ART-keurmerk zijn goedgekeurd door een keuringsinstelling. Er zijn sloten in 5 categorieën. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de beveiliging. ART-4 en ART-5 sloten zijn heel stevig en beveiligen je motor goed tegen diefstal. Ga je een motorverzekering afsluiten? Dan zijn ART-4 of ART-5 sloten voor je motor vaak verplicht.

Is 1 slot voor jou niet voldoende? Kies dan voor de combinatie van je ART-4 of ART-5 slot met een remschijfslot en/of stuurslot. Met deze optimale beveiliging voor je motor, wordt het voor dieven al een stuk lastiger om je motor te stelen. Kies nooit alleen voor een remschijfslot of stuurslot. Want die zijn op zichzelf niet 100% diefstal proof. Dieven kunnen dan namelijk je motor alsnog optillen, in een busje zetten en meenemen.

Motor beveiligen met een alarm

Hoe vaak kijk jij op als je ergens een auto- of motor alarm hoort afgaan? Precies, bijna altijd! Een alarm schrikt ontzettend af. Het is dus een slimme toevoeging op je motor om de kans op diefstal te verkleinen. Je hebt motorsloten met alarm of remschijfsloten met een alarm. Let er wel op dat het alarm geen gebruik maakt van de accu van je motor. Je wilt natuurlijk niet dat je niet kan rijden, omdat je motor zó goed beveiligd is dat de accu leeg is.

Weet altijd waar je motor is

Een GPS-tracker is altijd handig! Net als met je telefoon, kun je via een app zien waar je motor is. Vertel bij je aangifte aan de politie dat je een GPS-tracker als beveiliging hebt. Dat maakt het speuren voor hen een stuk makkelijker. Ben je zelf een keertje vergeten waar je je motor hebt geparkeerd? Dan kun je ‘m natuurlijk ook gewoon gebruiken om je favoriete tweewieler terug te vinden!

Maak het slot van je motor bij het parkeren vast aan een paal of ring aan de muur of grond. En zet je motor altijd goed in het zicht. Dat laatste klinkt misschien niet logisch, maar het betekent dat de dief ook meteen in goed zicht staat, want een motor stelen doe je niet in een paar seconden. Dus gaat het alarm af en zijn er mensen in de buurt? Dan is de pakkans een stuk groter, omdat er getuigen zijn.

Bonustip: een goede motorverzekering afsluiten

Wordt je motor toch gestolen? Dan is een goede motorverzekering wel zo fijn. Vaak krijg je bij een WA-Plus of WA-Casco verzekering voor je motor een vergoeding bij diefstal.

Read more

Local News