4 tips om je tuin klaar voor de zomer te maken

Share

Iedereen die beschikt over een tuin, wil deze optimaal kunnen benutten tijdens de zomermaanden. De een houdt het bij een betegelde tuin, de ander houdt van een tuin met meer groen. De laatste manier vergt echter wel wat meer tijd en werk. Er moet gemaaid, gezaaid en gesnoeid worden om alles zo overzichtelijk en prettig mogelijk te krijgen. Maar wat moet je nu eigenlijk allemaal doen? Hieronder vind je enkele tips voor de beginners. Zo maak je je tuin in een mum van tijd klaar voor de zomer!

Waar te beginnen?

Het op tijd zomerklaar maken van de tuin begint eigenlijk altijd in het voorjaar. De tijden van vorst liggen alweer ver achter je en de natuur om je heen komt weer langzaam tot leven. Zo ook de planten in je tuin. Het valt je wellicht op dat je gazon er niet even mooi meer bij ligt als vorige zomer. Gelukkig is dit gemakkelijk te herstellen. Begin eerst met het maaien van je gazon. Vervolgens zoek je de kale plekken op en zaai je deze opnieuw in met graszaad. Binnenkort ziet je gazon er weer als nieuw uit!

Snoeien van tuinplanten

Na het maaien van het gras zijn de andere tuinplanten aan de beurt. Als je struiken en heggen in de tuin hebt, zijn deze waarschijnlijk toe aan een snoeibeurt. Wacht hier altijd mee totdat de dagen met vorst voorbij zijn, anders sterven de planten af. Er zijn planten die je enkel even snel in vorm moet snoeien, maar er zijn ook planten die wel een flinke snoeibeurt kunnen gebruiken. Neem bijvoorbeeld de lavendelplant: de eerste snoeibeurt vindt plaats in het voorjaar. Zo kan het er weer volop tegenaan en bloeit de lavendel nog mooier dan voorheen.

Planten van bloembollen

Het voorjaar is dé tijd om bloembollen te planten, wat begint bij bloembollen kopen. Online zijn verschillende soorten bloembollen te koop en het is een goedkope manier om je tuin naar smaak te maken. Plant bijvoorbeeld de dahlia, waarvan er vele kleuren beschikbaar zijn. Maar ook de anemoon is een mooie toevoeging aan iedere tuin. Zoek er enkele uit die je mooi vindt en die er voor zorgen dat er meer insecten zoals bijen en vlinders naar je tuin zullen komen. Zo ziet je tuin er direct fleuriger uit en help je de natuur eveneens een handje.

De finishing touch

Tijdens de warme zomermaanden wil je natuurlijk zoveel mogelijk van je tuin en planten kunnen genieten. Hiervoor zorg je door de finishing touch aan je tuin te geven. Haal onkruid tussen de tegels weg en veeg het terras aan. Voorzie je tuin daarnaast van tuinmeubels en een fijne parasol of praktisch zonnescherm die bij jouw smaak passen. Tuinmeubels kunnen in de zomer gewoon buiten blijven staan en zijn bestand tegen een buitje. Pak er een goed boek bij en jouw zomer kan beginnen!

Read more

Local News