4 voordelen van een polo shirt

Share

In de winter dragen veel mannen een colbert of overhemd als zij er netjes uit willen zien. Je kunt zo’n kledingstuk in de zomer ook dragen, maar ideaal is dit niet. Je zweet namelijk al snel als je op een warme dag een colbert of overhemd draagt. Zit je hier niet op te wachten? Dan zijn polo shirts mogelijk meer iets voor jou. In deze tekst zetten wij de voordelen van polo’s op een rijtje, zodat je kunt bepalen of zo’n shirt iets voor jou is.

1. Netter dan een standaard T-shirt

De gemiddelde Nederlandse man heeft behoorlijk wat T-shirts in zijn kast liggen. Heb je een belangrijke afspraak? Dan trek je waarschijnlijk niet snel een standaard T-shirt aan. Waarom niet? Omdat je hiermee niet altijd netjes voor de dag komt. Met een polo is dit wel het geval. In tegenstelling tot een standaard T-shirt is een polo namelijk voorzien van een boord. Hierdoor heeft zo’n shirt een zakelijkere uitstaling dan de standaard T-shirts die jij in je kast hebt hangen.

2. Zowel met korte als lange mouwen

Heb je het bovenstaande voordeel gelezen? Dan denk je mogelijk dat polo shirts standaard korte mouwen hebben. Toch is dit niet het geval. Je kunt inderdaad talloze polo’s met korte mouwen kopen, maar er zijn ook polo’s met lange mouwen. Als je dit kledingstuk met zowel korte als lange mouwen koopt, heb je vrijwel altijd een net shirt dat je aan kunt trekken. In de zomermaanden draag je een polo met korte mouwen en in de herfst, lente en winter met lange mouwen. Op koude dagen kun je eventueel een T-shirt onder jouw polo dragen, zodat je het niet koud krijgt.

3. Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Een derde voordeel van polo shirts is dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Zo zijn polo’s verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bovendien zijn er allerlei merken die polo’s verkopen. Zo kom je tijdens jouw zoektocht vast en zeker ook een Hugo Boss polo tegen. Door het grote aantal mogelijkheden is er voor iedereen wel een geschikte polo te vinden. Ga overigens nooit alleen op de uitstraling af, maar pas een polo altijd aan.

4. Te combineren met vrijwel alle broeken

Wie denkt dat hij met enkel een polo goed voor de dag komt, heeft het mis. De bovenkleding is immers maar een deel van jouw outfit. Onderkleding speelt namelijk ook een belangrijke rol. Waar je colberts en overhemden niet mooi staan boven alle broeken, hoef jij je hier bij polo shirts eigenlijk geen zorgen over te maken. Een polo is namelijk te combineren met vrijwel alle broeken. Je kunt dit kledingstuk boven een pantalon of chino dragen, maar ook boven een spijkerbroek. Uiteraard is het wel belangrijk dat de kleur(en) van de polo matchen met de broek.

Read more

Local News