Aan welke verzekeringen kun je denken voor je bedrijf?

Share

Het is een mooi vooruitzicht om een eigen bedrijf te starten. Je kunt je werkleven inrichten op jouw manier, waarbij je geniet van vrijheid. Vergeet echter niet dat ondernemen ook met de nodige risico’s komt! Om die reden is het verstandig om aan passende verzekeringen te denken, zodat je van bescherming geniet bij tegenslagen. Aan welke verschillende verzekeringen kun je denken als ondernemer? We zetten belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje.

Autoverzekering

Heb je een auto of busje op je bedrijf staan? Zorg dan voor een passende verzekering. Zo kun je gewoon met een gerust gevoel van A naar B gaan! Een verzekering bedrijfsauto is er in allerlei vormen te vinden. Het is immers maar net hoe je dit wilt inrichten. Let bijvoorbeeld op het type vervoersmiddel dat je hebt, en richt de verzekering daarop in. Denk aan een bestelwagenverzekering, of juist een verzekering voor een personenauto. Per bedrijf en type auto is er weer iets anders nodig.

Verzekering bedrijfspand

Als je een bedrijfsruimte hebt, bijvoorbeeld in de vorm van een kantoorplek of een opslagplaats, heb je veel baat bij een verzekering voor de ruimte. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, kun je de schade verhalen. Denk aan brand of een inbraak: je hoopt het uiteraard niet mee te maken, maar dat kun je niet met zekerheid stellen.

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering staat los van de aansprakelijkheidsverzekering die je privé hebt. Als je tijdens je werkzaamheden schade aanricht aan bijvoorbeeld spullen van anderen, kan dit op jou worden verhaald. Zonder bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet je deze kosten zelf betalen. Of er nu iemand struikelt in jouw bedrijfspand of je iets van een ander kapot maakt tijdens je werk: de kosten kunnen al gauw oplopen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je tegen deze kosten beschermd.

Arbeidsongeschiktheids­verzekering

Welk beroep je ook uitvoert: je kunt te maken krijgen met ziekte. Je kunt nu eenmaal niet in de toekomst kijken. Er valt wat voor te zeggen om voor fysieke beroepen eerder een arbeidsongeschiktheids­verzekering af te sluiten dan voor bijvoorbeeld een kantoorberoep, maar eigenlijk is het voor iedere ondernemer raadzaam om dit te regelen. Mocht je voor een langere periode ziek worden of arbeidsongeschikt raken, zorgt deze verzekering voor inkomen.

Rechtsbijstandsverzekering

Juridische conflicten komen veel voor in het bedrijfsleven. Hoewel je natuurlijk hoopt om problemen zonder rechter op te kunnen lossen, is er soms geen andere mogelijkheid. De kosten van een rechtszaak kunnen enorm hoog zijn. Een rechtsbijstandsverzekering maakt dat je gedekt bent als het gaat om kosten voor onder andere juridisch advies en een advocaat.

Cyberverzekering

Heb je ooit van een cyberverzekering gehoord? Ook dit is een optie om te overwegen. Steeds meer werkzaamheden gebeuren vandaag de dag digitaal. Hackers proberen websites en systemen binnen te komen: als het ze lukt, kan dit voor flinke problemen zorgen. Met een cyberverzekering ben je gedekt voor cybercrime. Ga na of dit relevant is voor jouw bedrijf, en sluit op die manier passende verzekeringen af.

Read more

Local News