Accessoires die niet mogen ontbreken in een moderne badkamer

Share

Jaren geleden maakte niemand zich druk om de inrichting van hun badkamer, maar tegenwoordig is de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in je woning. En niet voor niets. De badkamer is namelijk de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen na een drukke werkdag. Het is dus belangrijk dat je de juiste sfeer weet te creëren, en daarvoor heb je meer nodig dan alleen een mooie wasbak en douchekraan. De kleine details kunnen een badkamer maken of breken. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel alle onmisbare badkamer en toilet accessoires op een rijtje. Zodat je jouw badkamer compleet kunt maken, en kunt genieten van het heerlijke spa gevoel.

Accessoires voor in de douche

De douche neemt natuurlijk een groot deel van je badkamer in beslag. Dat betekent dat het belangrijk is om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Om jouw douche cabine zo ruim mogelijk te doen aanvoelen, is het belangrijk dat je één vaste plek hebt voor al je shampoo en douchegels. Vandaar dat doucherekken één van de meest geliefde douche accessoires zijn. Deze rekken zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, waardoor er voor ieder huishouden eentje bijzit. Bekijk van tevoren goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor alle verzorgingsproducten. Het zou immers jammer zijn als je een veel te groot of te klein rek koopt. Vind je het belangrijk dat je badkamer een ontspannen sfeer uitstraalt? Kies dan voor een rek in dezelfde kleur als bijvoorbeeld de douchekraan of het badkamermeubel.

Accessoires voor het toilet

De meeste badkamers beschikken tegenwoordig over een eigen toilet. Wanneer je ook nog een aparte toiletruimte in huis hebt, kiezen veel mensen ervoor om dezelfde accessoires te gebruiken in beide toiletten. Toch is dit niet in alle gevallen de beste keuze. Zeker wanneer je badkamer een ander kleurenpallet heeft dan het toilet beneden is dit niet de meest ideale oplossing. Kies in plaats daarvan voor toiletrolhouders en een toiletborstel die passen bij de andere accessoires in je badkamer. Dit zorgt ervoor dat de badkamer één geheel blijft, waardoor het zachter en meer rustgevend oogt.

Accessoires voor het badkamermeubel

Niet alleen in de douchecabine is er plek nodig voor veel verzorgingsproducten. Ook onze badkamerkastjes staan tegenwoordig vol met flesjes, tubes en parfum. Veel mensen komen daardoor ruimte tekort. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je badkamermeubel te vervangen, maar er is een makkelijkere optie. De zogenoemde inbouw nissen kastjes kun je namelijk volledig in de wand bouwen. Dit betekent dat de kastjes geen extra ruimte in beslag zullen nemen, maar je wel meer opbergruimte zullen opleveren. Win-win situatie dus. Tevens zijn deze kastjes verkrijgbaar in zoveel verschillende kleuren en maten, dat je er altijd eentje zult kunnen vinden die perfect in jouw badkamer past. Op deze manier creëer je meer opbergruimte, terwijl je toch de heerlijke ontspannen sfeer van je badkamer kunt waarborgen.

Read more

Local News