Alles wat je moet weten over motorhelmen

Share

Een goede motorhelm is natuurlijk zeer belangrijk voor goede bescherming. Er zijn verschillende soorten motorhelmen verkrijgbaar. Voor het kiezen van een motorhelm zul je moeten kijken naar het type helm dat voor jou geschikt is. Dit is onder andere afhankelijk van je rijstijl en het type motorrijder dat je bent. Je kunt type helmen grofweg indelen in drie verschillende soorten. De open helm biedt het minste bescherming maar geeft het meeste vrijheid. De integraalhelm is het meest veilig, je zult hierbij ook minder last hebben van windruis. Deze helmen zijn rondom gesloten waardoor ze stil zijn en het meest veilig. De systeemhelm zit tussen beide helmen in. Deze helmen omsluiten goed maar het kinstuk kan omhoog. Een fijn merk dat zowel, integraalhelmen als systeemhelmen verkoopt is Shark. Een Shark helm is namelijk heel veilig en ze zijn in heel veel uitvoeringen verkrijgbaar zodat er altijd een helm is met de specificaties en pasvorm die je nodig heb.

Veiligheid van een Shark helm

Een motorhelm is naast een verplichting natuurlijk ook vooral onmisbaar vanwege de veiligheid. Doordat ieder hoofd anders van vorm is en mensen onderling verschillende zaken belangrijk vinden aan een helm, is het belangrijk om eerst goed te kijken naar wat je nodig hebt. De Shark helmen zijn in te delen in systeemhelmen, integraalhelm, crosshelmen en jethelmen. Het maakt dus niet uit of je wilt racen of dat je een comfortabele helm wilt omdat je brildragend bent. Je kunt altijd uit verschillende Shark helmen kiezen.

Verschillende tussen motorhelmen

Als je weet welke stijl helm bij je past dan kun je kijken naar de verschillende pasvormen motorhelmen. Het is belangrijk dat de helm goed om je hoofd sluit. Als je hoofd te los in de helm zit, dan gaat de helm schudden. De helm verliest zijn veiligheid en het zit natuurlijk ook minder lekker. Gelukkig zitten in de Shark helmen een schokabsorptie laag. Als je de juiste maat hebt dan blijft de helm goed zitten. Naast de pasvorm van de helm zijn er ook allerlei andere functionaliteiten die belangrijk kunnen zijn. Zo kun je een integraalhelm kopen met geïntegreerde luchtinlaten en –afvoeren. Een integraalhelm is natuurlijk goed afgesloten maar daardoor kan het wat te benauwd worden. Als je snel last hebt van beslagen glazen dan is zo'n geïntegreerde luchtinlaat en –afvoer een goede optie. Daarbij kun je ook kiezen voor een pinlock om het beslaan nog meer tegen te gaan. Je kunt ook hele andere opties in een helm terug vinden zoals een helm met zonnevizier als je zelf liever geen zonnebril onder de helm draagt. Een andere handige functie is een bluetooth voorbereiding. Hiermee kun je tijdens het rijden bellen, muziek beluisteren en de functie koppelen aan je navigatie. Daarnaast is nog veel meer mogelijk. Wat je ook in een helm zoekt, alles is te vinden.

Read more

Local News