Barbecueën is ook leuk in het naseizoen!

Share

Je zou bijna denken dat het barbecueseizoen wel een keer voorbij is. Maar waarom zou je de barbecue nu al in de schuur zetten? Er komen nog genoeg mooie dagen en je kunt nog steeds die heerlijke barbecuegerechten maken. Ook als het heel koud is, sneeuwt of al vroeg donker is. Wist je dat er zelfs mensen zijn die het kerstdiner op de barbecue bereiden? En dát is dus echt een goed idee.

Oefen alvast voor het kerstdiner

Wat je niet wilt is een nieuw gerecht, voor het eerst, maken tijdens de kerst. Je weet immers niet precies hoe lang je bezig zult zijn om dat gerecht te bereiden, hoe het zal smaken en of je écht alle ingrediënten in huis hebt. Het is dus altijd een goed idee om vooraf te oefenen voor het kerstdiner. Je kunt het hele jaar door een vleespakket bestellen  en daar verschillende gerechten mee maken. Of je nu kiest voor wild of meer traditioneel barbecuevlees, je vindt het allemaal online. Het bestellen is niet duur en heel gemakkelijk. Je kunt dan rustig de tijd nemen om verschillende gerechten uit te proberen voor het over een paar maanden kerst is.

Geef een bbqparty

Is je beste maat straks jarig en wordt hij 50? Dan is dat een goede reden voor een feestje. Je kunt er dan, natuurlijk, voor kiezen om met een blokje kaas en een stukje worst in een kringetje rond de salontafel te gaan zitten. Maar is het niet veel leuker om er een themafeestje van te maken? Kies voor een bbqparty en maak er een onvergetelijke verjaardag van. Je kunt online vlees bestellen om iedereen die op het feest komt van een goede maaltijd te voorzien. Maak er een American party van en laat de gasten allemaal iets van een salade of iets te drinken meenemen. Jij zorgt voor het vlees en de sauzen. Dat is geen moeite: je bestelt gewoon alles online!

Wat als het weer tegenvalt?

Het kan natuurlijk zo zijn dat het weer tijdens de kerst of tijdens de verjaardag van je maat niet écht om over naar huis te schrijven is. Dat los je heel gemakkelijk op door een partytent neer te zetten en daar de barbecue, aan de zijkant, naast te zetten. De kok staat dan droog en de rook van de barbecue gaat gewoon de lucht in. Het voordeel van een partytent is ook nog eens dat het er lekker warm wordt als er veel mensen zijn en, ook niet onbelangrijk, dat je geen troep in huis hebt!

Table of contents

  • Oefen alvast voor het kerstdiner
  • Geef een bbqparty
  • Wat als het weer tegenvalt?

Read more

Local News