Bitcoin nieuws en de bitcoin koers

Share

Als je geïnteresseerd bent om te gaan handelen in Bitcoin dan volg je misschien al een tijdje het bitcoin nieuws of de bitcoin koers . Bitcoin is een tijdje een gigantische hype geweest waar hoge koerswinsten werden gehaald en mensen veel geld in investeerden. Dit is nog steeds het geval, maar inmiddels wordt ook veel belegd in andere cryptovaluta. In dit artikel leggen we je alles uit over Bitcoin kopen.

Waar kan je Bitcoin aanschaffen

Op het moment dat je voor de eerste keer bitcoins koopt dan schaf je deze aan met euro’s. Deze wissel je om tegen Bitcoin. Misschien klinkt je dat logisch in de oren, maar dat is het niet. Er zijn namelijk ook mogelijkheden om cryptovaluta te kopen met pure crypto exchanges. Je kan hierbij geen geld storten en je kan alleen verschillende cryptovaluta onderling uitwisselen. Als je Bitcoin wilt kopen dan kan dit bij een crypto broker, online wisselkantoren of je koopt ze direct van een andere gebruiker. Op het moment dat je gebruik maakt van een handelsplatform dan is er soms al een wallet geïntegreerd. Hierdoor hoef je deze niet zelf een wallet aan te maken met een publieke en privé sleutel. Je stort dan gewoon geld en je kan starten met het kopen en verkopen van cryptomunten zonder dat dit een ingewikkeld proces wordt.

De opslag van cryptovaluta en bitcoins

Je kan een wallet voor cryptovaluta aanmaken op je eigen pc of op een speciale hardware wallet. Dit is een soort van USB stick. Je hebt deze nodig om te handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta. Bij sommige handelsplatforms zit deze persoonlijke wallet bij je account inbegrepen en dit is een zogenaamde ‘cold wallet’. Een cold wallet houdt in dat hackers er niet bij kunnen, omdat deze losgekoppeld is van het internet. Hierdoor ben je er zeker van dat je bitcoins goed beschermd worden. Als je een eigen wallet aanmaakt dan werk je met codes die zowel privé als publiek zijn. Je publieke code kan je zien als een soort brievenbus waarheen je je cryptovaluta stuurt of door anderen laat sturen. Je privé code daar heb je alleen zelf toegang mee tot deze brievenbus en is een soort van sleutel ervan om er toegang tot te krijgen. Op het moment dat je in Bitcoin wilt gaan handelen dan zal je hier sneller gebruik van maken. Het is mogelijk om op handelsplatforms Bitcoin of andere cryptovaluta te traden. Hier wordt vaak een hefboom effect voor gebruikt met een X factor. Deze lopen van 1:3 tot 1:100, afhankelijk van het platform wat je kiest en je kan hier dus een grote winst mee behalen of juist grote verliezen lijden. Het is dus slim om hiervoor eerst wat meer ervaring op te doen bijvoorbeeld met een demorekening waar je nog geen gebruik maakt van echt geld.

Read more

Local News