Casual outfit met maatwerk items

Share

Bij maatwerk items wordt al snel gedacht aan een klassieke garderobe. Maar ook de maatwerk wereld gaat mee met de vercasualising die zichtbaar is de modewereld. Een mooie ontwikkeling voor heren die er graag stijlvol bijlopen, maar de klassieke items te formeel vinden.

Waarom een casual outfit op maat?

Een casual outfit kenmerkt zich vaak door de ietwat lossere fit, waarom zou je deze dan op maat laten maken? Door de lossere fit kan een kledingstuk snel een beetje slordig ogen. Dit komt doordat het overal wat losser zit. De pasvorm gaat verloren en hiermee ook jouw figuur. Zonde natuurlijk! Juist bij casual items is het essentieel dat deze op de juiste punten goed aansluiten op jouw lichaam en op de juiste punten het casual karakter hebben. Hier biedt maatwerk de ideale oplossing voor.

De basis met een overhemd op maat

Een onmisbaar item is natuurlijk het overhemd op maat. Nu denk je misschien direct aan het overhemd dat de heren op de zuidas dragen, maar ook hier heb je hele toffe casual varianten van. Denk bijvoorbeeld aan een denim overhemd. Naast denim kun je in de winter ook kiezen voor een flanel stof voor wat extra warmte. Bovendien heb je de mogelijkheid om voor een strijkvrije stof te kiezen. Dit is ontzettend praktisch, want dan hoef jij je shirts niet meer te strijken en je loopt er altijd netjes bij.

Bron: Michael & Giso

Het overshirt

Ben jij niet zo van de zakelijke jasjes, maar wil jij je outfit wel iets extra’s geven? Dan is het overshirt zeker een toevoeging aan jouw garderobe. Het overshirt zit tussen het klassieke jasje en het overhemd in. Dit item geeft je net wat meer body zonder de outfit klassiek te maken. Je kunt dit item gemakkelijk op een jeans dragen voor een casual look. In combinatie met een pantalon heb jij het perfecte voorbeeld te pakken van een casual maatpak. Wanneer je het nog informeler wilt maken, kun je ook kiezen voor de touwtjesbroek op maat.

Bron: Michael & Giso

De touwtjesbroek

De touwtjesbroek heeft misschien wel het meeste weg van de sweatpants, maar dan een heel stuk eleganter. Dit een is losvallende pantalon, vaak afgewerkt met een bandplooi om het draagcomfort nog verder te optimaliseren. Door dit item op maat te maken, zorg je ervoor dat de broek niet te los om je lijf heen valt, maar perfect aansluit bij jouw lichaamsmaten zonder het casual karakter te verliezen. Draag het in de winter met een jasje of een trui en in de zomer met een linnen overhemd of t-shirt.

Table of contents

  • Waarom een casual outfit op maat?
  • De basis met een overhemd op maat
  • Het overshirt
  • De touwtjesbroek

Read more

Local News