De tips en tricks voor werktassen

Share

ls we straks weer naar kantoor mogen, is het vaak nodig om een paar spullen mee te nemen. Van je lunch tot een laptop of belangrijke papieren, je moet het ergens in stoppen. Veel tassen zijn niet geschikt om mee te nemen naar het werk. Ze zijn te klein of niet professioneel genoeg, er is veel wat er mis mee kan zijn. Gelukkig bestaan er ook zogenaamde werktassen. Dit is een verzamelnaam voor tassen die mensen mee kunnen nemen naar het werk. Maar welke opties zijn er? En hoe kies je de juiste?

Verschillende soorten en maten

Bij werktassen kun je denken aan laptoptassen, maar ook aan aktetassen en rugzakken. Ze bestaan in leer, maar ook in nylon. Je kunt werktassen in het grijs, bruin of zwart vinden, maar ook in het rood of het geel. Sommige tassen zijn groot genoeg om een normale laptop in kwijt te kunnen, anderen zitten een stuk sneller vol. Er zijn tassen die gemaakt zijn voor vrouwen of mannen, maar er bestaan ook unisex tassen. Op deze manier kun je altijd een tas vinden die bij je past.

De eigenschappen van een werktas

Doordat er zoveel opties zijn, kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien en de juiste te kiezen. Gelukkig zijn er een paar handige tips die je kunnen helpen met het vinden van de juiste tas. Voordat je naar al de opties gaat kijken, is het handig om na te denken over de functie van de werktas. Wat moet erin? Als je alleen een telefoon en een portemonnee mee wilt nemen heb je een andere tas nodig dan als je er ook een laptop in kwijt moet. Daarnaast is het goed om te bedenken wat je vervoersmiddel is, omdat het invloed heeft op de draagwijze. Als je met het openbaar vervoer gaat en dus veel moet lopen, wil je een werktas die je makkelijk kunt dragen. Als je daarentegen alleen in en uit de auto moet stappen, maakt dat minder uit.

De binnen- en buitenkant van een tas

Niet alleen algemene eigenschappen kunnen je helpen bij het maken van je keuze, ook hoe de werktas eruit ziet van binnen en van buiten maakt veel uit. Laten we beginnen met de binnenkant. Als je eenmaal weet wat je mee wilt nemen, is het goed om daaraan te denken tijdens het uitzoeken van een tas. Wil je alles samen in één vak of heb je liever dat er verschillende vakjes zijn. Naast de binnenkant is ook de buitenkant van belang. Denk na over welk materiaal je wilt: leer is bijvoorbeeld erg elegant, maar kan niet goed tegen een stootje. Probeer de werktas ook te matchen met de kleding die je aan hebt, zowel in kleur als in vorm.

Read more

Local News