De verschillende soorten Scania bakwagens waar je uit kunt kiezen

Share

Op het moment dat je besluit om een tweedehands Scania bakwagen besluit aan te schaffen via Truck1, de grootste marktplaats voor vrachtwagens, dan wil je natuurlijk wel weten welke mogelijkheden je hebt. Er zijn veel verschillende types en uitvoeringen van Scania bakwagens. Afhankelijk voor de vorm van transport die je nodig hebt kies je de geschikte Scania bakwagen voor je onderneming uit. De basis van iedere vrachtwagen is min of meer hetzelfde, het grootste verschil zit hem in de functie die hij heeft. Het grootste verschil zit hem in de plaatsing van de cabine van de bakwagen. Over het algemeen vind je vooral het type frontstuur binnen Europa terug. De cabine bevindt zich bij deze vrachtwagens op de motor en de chauffeur heeft een goed zicht doordat hij geen neus voor zich heeft. De meeste cabines zijn kantelbaar zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de motor.

De meest voorkomende bakwagen

De meest voorkomende vrachtwagens die je ziet zijn distributiewagens. Deze bakwagens hebben een gesloten laadbak voor het vervoer van allerlei verschillende goederen. De gesloten laadbak is meestal van metaal gemaakt en wordt vaak gebruikt voor het bevoorraden van de detailhandel. Soms is de laadbak bedekt met een zeil. Dit zeil kan aan de zijkanten weggeschoven worden zodat je de goederen ook vanaf de zijkant uit de vrachtwagen kunt tillen. Sommige laadbakken zijn niet gesloten. Daarnaast zie je vrij veel containervrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn geschikt voor bulkvracht en hebben een gesloten opbouw in de vorm van een tank. Hierin worden de bulkgoederen vervoerd. Voorbeelden hiervan zijn beton, suiker, meel en andere goederen. De tank is meestal tussen de 35 en 60 m3 en gemaakt van aluminium om te zorgen dat het gewicht niet te zwaar is. Er zijn onderlossers en achterlossers. Bij een onderlosser is er een verdeling in de tank met diverse compartimenten die elk afzonderlijk geopend kunnen worden om de lading te lozen zonder deze te moeten kiepen.

Andere soorten vrachtwagens

Dan is er nog de tankvrachtwagen. Hierin worden met name gevaarlijke vloeistoffen of gas vervoerd zoals olie of brandstof. De inhoud wordt uit de tank gepompt met een slang. Hiervoor moet aan strenge wettelijke eisen worden voldaan. Vaak is dit een losse vrachtwagen, de trekker gecombineerd met een oplegger in plaats van een vaste combinatie. Dan zijn er nog kiepvrachtwagens die je vooral ziet binnen de bouw. Aan de achterzijde vind je een laadbak die aan de bovenkant open is. Hierin wordt zand, puin, grind of afval vervoerd. Zodra de inhoud gelost moet worden wordt onder hydrologische druk de laadbak achterover gekiept waardoor de lading gelost wordt. Scania heeft verschillende bakwagens in zijn assortiment om uit te kiezen.

Read more

Local News