Drie onmisbare attracties tijdens een dagje Efteling

Share

Laten we eerlijk zijn: wanneer je mensen hoort praten over de pretparken Nederland, dan hebben ze het vaak over de Efteling. En dat is natuurlijk niet zonder goede reden. De Efteling is namelijk al jaren één van de meest populaire en geliefde pretparken in ons kikkerlandje. Het park beschikt over de meest heerlijke restaurants, een sprookjesachtige sfeer én fantastische attracties. Maar sommige attracties zijn echt onmisbaar. Dus ben je een gezellig dagje Efteling aan het plannen? Houd dan pen en papier bij de hand, want deze drie attracties mag je absoluut niet missen! En heb je geen tijd om ze allemaal te bezoeken? Geen zorgen. Dan maak je toch gewoon gebruik van het sprookjesachtige Efteling hotel?

Carnaval Festival

Deze attractie is al jaren één van de meest geliefde attracties in de Efteling. Mensen van alle leeftijd zijn dol op de vrolijkheid die deze attractie met zich meebrengt, en het liedje is één van de meest herkenbare deuntjes in Nederland. Carnaval Festival is zonder meer de kleurrijkste attractie van het hele park. En door de enorme clown op de gevel, is het letterlijk en figuurlijk een onmisbare attractie. Je stapt in een karretje en rijdt langs alle landen van de wereld, terwijl er overal carnaval word gevierd. Door de rustige bootjes is de attractie geschikt voor het hele gezin. Het liedje krijg je de rest van de dag niet meer uit je hoofd, maar de attractie maakt je vooral ontzettend vrolijk.

Droomvlucht

Net als Carnaval Festival is de Droomvlucht geschikt voor het gehele gezin. In de Droomvlucht maak je kennis met een prachtige droomwereld waarin trollen en elfjes leven in prachtige luchtkastelen. Deze attractie zorgt al jaren voor veel verwondering en magische momenten bij de bezoekers. Niet voor niets is er enkele jaren geleden een musical gebaseerd op deze attractie. De magische wereld komt tot leven, en jij als bezoeker maakt daar onderdeel van uit.

Joris en de Draak

De Efteling heeft veel fantastische achtbanen, denk bijvoorbeeld aan de Python. Maar iedereen kent de Python, daarom wilden wij de focus leggen op een andere zeer geliefde achtbaan: Joris en de Draak. Deze toch nog vrij nieuwe achtbaar is gebaseerd op de legende rondom Sint Joris en de Draak. Ken je het verhaal niet? Geen zorgen. In de wachtrij van de attractie wordt het verhaal nog eens vertelt. Joris en de Draak is een houten achtbaan en bevat geen loopings. Dit betekent dat je niet over de kop gaat tijdens de rit. In tegenstelling tot de twee andere attracties op deze lijst, heeft Joris en de Draak voorschriften over lengte. Het is dus slim om even te controleren of je lang genoeg bent, voor je plaatsneemt in de wachtrij.

Ben je na dit alles moe en heb je geen puf meer om naar huis te rijden? Boek dan een overnachting in het sprookjesachtige Efteling hotel! De kamers hebben allen een sprookjesthema en zijn onlangs helemaal vernieuwd.

Read more

Local News