Eenvoudig je autoverzekering afsluiten

Share

Niet het meest spannende aan een auto kopen, maar het moet toch gebeuren: een autoverzekering afsluiten. Maar waar? Kies ik voor de goedkoopste optie of een duurdere optie? En wat zijn de verschillen? Heel eerlijk, veel verschil zit er niet tussen de autoverzekeringen. Het gaat vaak om de naam en een kleine aanpassing in polisvoorwaarden. Dus hoe kies je voor de juiste autoverzekering zonder er te veel tijd en moeite in te stoppen?

Welke verzekering past bij jouw auto?

Er zijn drie varianten autoverzekeringen: WA, WA Plus en allriskverzekering. Simpel gezegd loopt het van beperkt vergoed tot volledig vergoed. Hierbij kijken verzekeraars vaak ook naar de leeftijd van jouw auto. Wil jij een autoverzekering afsluiten voor een 20-jarige auto? Dan wordt de WA-verzekering aanbevolen. Heb je een glanzende, nieuwe bak? Dan is een allriskverzekering een aanrader. Aanbieders van verzekeringen kunnen je ook adviseren wanneer je er niet uitkomt.

Dan is nog de vraag met welke verzekeraar jij een contract aangaat. Op vergelijkingsites kun je eenvoudig alle aanbieders naast elkaar zetten. Je ziet het verschil in prijs, maar ook in polisvoorwaarden en wat er onder hun dekking valt. De een biedt namelijk hulp in het buitenland aan en de ander doet dit niet. Sommige verzekeraars bieden uitgebreide aanvullende verzekering aan en anderen houden het simpel. De keuze is reuze.

Hoe sluit ik mijn autoverzekering af?

Je hebt je verzekeraar gekozen? Dan rest het je enkel nog om de autoverzekering af te sluiten. Dit gaat heel eenvoudig en in bijna alle gevallen gebeurt dit online. Wel zo makkelijk. Je voert je gegevens bij de verzekeraar in en geeft aan hoeveel schadevrije jaren je hebt gereden, hoeveel kilometers de auto heeft gereden en welke dekking je wilt. Je geeft eventueel nog extra dekkingen op, zoals inzittenden-verzekering en pechhulp buitenland. Vervolgens controleer je je gegevens en verstuur je het verzoek tot verzekering. Simpel en snel. Heb je een bevestigingsmail ontvangen? Dan is je auto verzekerd en kun je onbezorgd de weg op.

Moet ik kiezen voor aanvullende verzekeringen?

Twijfel je toch of je extra verzekeringen moet afsluiten? Niet gek. Een auto is een investering waar je goed voor wilt zorgen. Heb je een gezin? Dan geldt dit ook voor je medepassagiers tijdens een familievakantie. Een inzittenden-verzekering is dan zeker aan te raden. Ga je vaak met de auto naar het buitenland voor vakanties of misschien voor je werk? Kies dan voor de optie pechhulp buitenland. Dit scheelt je spreken met handen en voeten in de hoop dat je in het buitenland wordt geholpen met je auto. Met deze verzekering krijg je namelijk hulp in heel Europa door vaak Nederlands sprekende monteurs.

Veilig de weg op. Dat is wat we allemaal willen. Wij houden rekening met anderen in het verkeer en hopen in ruil daarvoor dat anderen rekening met ons houden. Gebeurt dit niet? Dan heb je gelukkig een goede autoverzekering afgesloten.

Read more

Local News