Gas en licht, maar dan groen

Share

We willen allemaal graag besparen op onze vaste lasten. Je wil namelijk niet onnodig hoge kosten betalen voor de levering wat gas, water en licht. Het kan daarom interessant zijn om op zoek te gaan naar een andere energieleverancier. Dit omdat het aanbod van je huidige energieleverancier misschien niet bevalt omdat deze een relatief hoge prijs berekent voor gas en stroom. Ook kan het zijn dat je liever op een duurzame manier gebruik wil maken van gas en stroom en je huidige energieleverancier (nog) geen groene stroom levert. Wanneer je graag over wil stappen van energieleverancier, kun je de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld een vergelijking maken met betrekking tot de duurzaamheid van de te leveren stroom en gas.

Op zoek naar een andere energieleverancier

Veel mensen willen liever niet hun steentje bijdragen aan het vervuilen van het milieu. Dit houdt onder andere in, dat zij bewust omgaan met het gebruik van gas en stroom. Zij zullen het liefste kiezen voor een energieleverancier die groene stroom levert. Dit houdt automatisch in dat de desbetreffende energieleverancier duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Er zijn dan ook vaak een aantal zaken waar je op let op het moment dat je op zoek bent naar een energieleverancier. Zo let je op de energieprijzen. Je kunt deze vergelijken, zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Tevens wil je graag weten of een energieleverancier groene- of grijze stroom levert. Ook is het belangrijk dat je oog hebt voor de leveringskosten. Zo zullen de leveringskosten van de ene energieleverancier hoger zijn, dan die van de andere. Ook is het verstandig naar de contractduur te kijken. Je wil namelijk niet onnodig lang vast zitten aan het contract dezelfde energieleverancier. Dit omdat de desbetreffende leverancier misschien wel de prijzen met betrekking tot het afnemen van stroom en gas verhoogt. Ook is het belangrijk om te kijken naar het termijnbedrag. Je kunt er vaak voor kiezen om een maandelijks bedrag te betalen wat gebaseerd is op het gemiddelde verbruik van gas en stroom in jouw woning. Tot slot is het verstandig om te kijken of de kosten die je moet betalen vastgesteld zijn voor een aantal jaar, of dat deze variabel zijn. Dit omdat het voor kan komen dat de prijzen van gas en stroom in de loop der jaren toeneemt of juist afneemt. Wanneer je een contract hebt ondertekend voor een bepaalde tijd kan het zijn dat je gedurende deze periode de vaste prijs betaald voor de levering van de producten. Wanneer de prijzen dan dalen betekent dit, dat je nog steeds de prijs betaalt, waarvoor jij destijds hebt getekend. Verder kan het nog interessant zijn om zelf energie op te wekken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door zonnepanelen op je woning te laten plaatsen.

Wat is groene stroom precies?

Duurzaamheid kan van groot belang zijn wanneer het gaat om het opwekken van stroom en de levering van gas. Je wil namelijk graag dat de stroom die jij verbruikt op een duurzame manier wordt opgewekt. Dit kan gedaan worden door zonnepanelen. Je kunt zelf stroom opwekken door zonnepanelen op het dak van je woning of in de tuin te laten plaatsen. Ook kun je gebruik maken van de groene stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen van de energieleverancier zelf. Tevens kan groene stroom opgewekt worden uit windturbines. Er staan talloze windturbines in ons land die ervoor zorgen dat er groene stroom wordt op gewekt. Ook is het mogelijk om zelf een stuk te investeren in windenergie. Je koopt dan een stukje van de opgewekte stroom van de windturbines van jouw energieleverancier. Groene stroom is dus elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals windturbines en zonnepanelen. Tevens zijn er verschillende energieleveranciers die ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan met betrekking tot de levering van gas. Zij leveren namelijk groen gas. Groen gas is de duurzame variant van aardgas, maar heeft dezelfde kwaliteit. Groen gas wordt geproduceerd uit onder andere tuinafval, slib, afval van verschillende stortplaatsen, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Wanneer je op zoek bent naar een energieleverancier, is het aan de dag van vandaag zeker aan te raden om op zoek te gaan naar een energieleverancier die groene stroom en gas levert. Dit omdat duurzaamheid tegenwoordig een belangrijke rol speelt. Dit geldt niet alleen voor de levering van gas, water en licht, maar ook voor het autorijden, productiewerkzaamheden, etc. Er zal aan de dag van vandaag eerder gekozen worden gerecycled verpakkingsmateriaal, dan het verpakkingsmateriaal dat een aantal jaar geleden veelvuldig werd gebruikt.

Read more

Local News