Goed voor jezelf zorgen tijdens de zwangerschap doe je zo!

Share

Tijdens de zwangerschapsperiode ben je soms zo gericht op de baby die in je buik groeit dat je bijna aan jezelf voorbij gaat, terwijl goede zelfzorg juist zo belangrijk is! Als jij als toekomstige mama lekker in je vel zit en gezond bent, geef je dit immers door aan je kindje. De belangrijkste taak is dus om goed voor jezelf te zorgen.

Door zacht voor jezelf te zijn, stress te vermijden en goed naar je lichaam te luisteren kom je al een heel eind. Ontdek hieronder op wat voor manieren je kunt investeren in jezelf tijdens de zwangerschap!

Probeer piekergedachten los te laten

Vanwege de hormonen die door je lichaam gieren ben je misschien niet alleen wat gevoeliger, maar je kunt je ook heel besluiteloos voelen. Het is niet gek als je maar blijft twijfelen over allerlei grote en kleine beslissingen rondom de komst van je baby.
Van twijfels over het ontwerp van de geboortekaartjes tot de babynaam en de kleurkeuze van de kinderkamer: het zijn allemaal dingen waar je over kunt blijven malen. En dat is zonde, want het zou juist leuk moeten zijn!

Als jij vindt dat het tijd wordt om knopen door te hakken, dan werkt het juist het beste om alles waar je over twijfelt eerst even helemaal los te laten. Slaap een paar nachtjes over, en waarschijnlijk krijg je zomaar een goede ingeving voor mooie jongensnamen en meisjesnamen. Of je weet na die paar dagen ineens wel zeker dat je de babykamer lichtgeel wil verven!

Wist je trouwens dat je de babynaam zelfs pas definitief kunt kiezen bij de geboorte? Als het voor jou goed voelt om in het moment te beslissen, dan kan het helpen om wel alvast een lijstje met favoriete jongens- en meisjesnamen op papier te zetten voor wat houvast.

Neem rust

Je bent als je zwanger bent extra gevoelig voor stress en je voelt je waarschijnlijk vaak moe en overprikkeld. Het is daarom ontzettend belangrijk om rust te nemen als je lichaam daar om vraagt. Leer de signalen van je lichaam herkennen en pak voldoende slaap en rustmomentjes.

Kijk wat je nodig hebt om het jezelf comfortabel te maken

Ook kun je een wensenlijstje opstellen met dingen die jou kunnen helpen om de zwangerschapsperiode zo comfortabel mogelijk te maken. Denk aan het aanschaffen van een lekkere zachte pyjama, wollen sokken, genoeg fijne kruidentheetjes en wat luchtige  tijdschriften ter ontspanning. Ook rozenolie is een fijn product om te gebruiken tijdens de zwangerschap om je buik en borsten mee in te smeren. Deze olie heeft een kalmerende werking en houdt je huid soepel en zacht.

Voor veel vrouwen kan het tot slot erg prettig zijn om zwangerschapsyoga te doen. Via yoga leer je je lichaam nog beter kennen en oefen je met flexibiliteit, lichamelijke overgave en met ontspannen.

Read more

Local News