Gordijnen of jaloezieën: welke past beter in jouw huis?

Share

De keuze voor de juiste raamdecoratie is een belangrijke keuze. Deze keuze is bepalend voor het wooncomfort, maar ook voor de uitstraling van je woning. Je doet er daarom verstandig aan om goed naar de verschillende soorten raamdecoratie te kijken.

Twee varianten die bij veel huishoudens hoog op het lijstje staan, zijn gordijnen en jaloezieën. Zowel gordijnen als jaloezieën bieden veel voordelen, maar passen niet in elk huis. Om tot de juiste keuze te komen, zou je daarom ook goed naar je huis (en de inrichting/stijl) moeten kijken.

Wanneer kies je voor gordijnen?

Indien je voor klassiek en stijlvol wilt gaan, lijken gordijnen de beste keuze te zijn. Zeker als je voor de reguliere gordijnen kiest, brengen deze een klassieke stijl met zich mee.

Feit is echter dat je tegenwoordig tussen nog veel meer soorten gordijnen kunt kiezen. Zo kun je ook voor bijvoorbeeld plisségordijnen gaan. Ongeacht voor welke gordijnen je kiest, moet je rekening houden met de lichtinval. Normaal gesproken is het bij gordijnen zo dat je óf volledige lichtinval hebt of helemaal geen lichtinval.

Heb je veel ruimte in je woning? Dan passen gordijnen ook vaak goed in je interieur. Gordijnen zijn namelijk vrij groot. Zeker als je ze helemaal tot op de grond wilt hebben. Dit betekent dat de gordijnen een ruimte mooi opvullen, maar dat je hier wel de ruimte voor nodig hebt.

Wanneer kies je voor jaloezieën?

Wil je in je woning met lichtinval kunnen spelen? En wil je je woning ook graag groter laten ogen? Dan is het verstandiger om voor jaloezieën te gaan. Met jaloezieën creëer je een extra mooie dimensie in de ruimte. Dit doe je door onder andere perfect met de lichtinval te spelen.

Door de lichtinval oogt een ruimte ook groter. Bovendien is het zo dat jaloezieën van zichzelf ook een prachtige uitstraling met zich meebrengen. Het is hierbij wel lastig om de uitstraling te duiden. Je kunt namelijk uit ontelbaar veel jaloezieën kiezen. Om tot de juiste keuze te komen, zou je daarom voor jezelf een hele goede vergelijking moeten maken.

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je raamdecoratie uitgeven? Dan kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld kunststof jaloezieën. Ook is het mogelijk om voor houten jaloezieën te kiezen, maar die zijn net iets lastiger schoon te maken.

Welke voor- en nadelen spreken jou het meeste aan? Steeds meer huishoudens kiezen tegenwoordig voor jaloezieën. Deze lijken toch de meest moderne optie te zijn om een huis fraai aan te kleden. En ook om nog van de gewenste functionaliteiten te genieten, waaronder het regelen van het licht dat in de woning schijnt.

Read more

Local News