HAPERT CHECKLIST: VEILIG OP VAKANTIE MET AANHANGWAGEN

Share

Daar is-ie dan eindelijk, de zomer! Tijd voor vakantie. We mogen zelfs weer vakantie vieren in het buitenland. Voor veel mensen is de vakantiebestemming nog niet bekend, maar één ding is zeker: de mooiste plekken zijn prima met de auto te bereiken. Toch hoeft u voor een heerlijke vakantie niet eens zo ver af te reizen, want ook Nederland heeft enorm veel mooie plekjes.

Of u nu in eigen land of in het buitenland op vakantie gaat: u wilt natuurlijk onbezorgd op reis en veilig uw vakantiebestemming bereiken. Gaat u deze zomer met de aanhangwagen op vakantie en wilt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op uw vertrek? Doe dan de HAPERT checklist!

OP VAKANTIE MET DE AANHANGWAGEN?

Soms past alle bagage niet in de auto. Dan kan een bagagewagen, zoals een open aanhanger met ladingsnet, vlakzeil of huif, best handig zijn. Gaat u voor het eerst met de aanhangwagen op vakantie? Dan kunt u vast wel wat tips gebruiken om de aanhanger klaar te maken voor het vertrek. Of misschien gaat u al jaren op reis met de auto en aanhangwagen en wilt u alles nog even nalopen voordat u op vakantie gaat. Hoe dan ook, met behulp van de HAPERT checklist gaat u veilig op reis.

VEILIG OP REIS MET DEZE AANHANGER CHECKLIST

Doe de handige checklist van HAPERT en kom te weten hoe u de aanhangwagen optimaal kunt beladen, de grip op de weg kunt optimaliseren, de aanhanger het beste kunt aankoppelen, wat u allemaal moet controleren voor het vertrek, wat u het beste kunt doen als de aanhangwagen gaat slingeren en nog véél meer. De checklist ziet er als volgt uit:

  • Het beladen van de aanhangwagen
  • Het controleren van de bandenspanning
  • Het afstellen van de koplampen van uw auto
  • Het aankoppelen van de aanhanger
  • De laatste controle voor het vertrek
  • Wat te doen als de aanhangwagen gaat slingeren

De complete checklist met alle tips kunt u hier lezen. Maar wacht, voordat u de hele checklist gaat doornemen geven we hieronder alvast één tip weg.

VOORKOM EEN OVERBELADEN AANHANGWAGEN ÉN BOETE

Goed beladen aanhangers liggen stabiel op de weg. Daarom is het belangrijk dat u met een optimaal beladen aanhanger op vakantie gaat. Zo voorkomt u niet alleen gevaarlijke situaties onderweg, maar ook nog eens een fikse boete. Want voor het rijden met een overbeladen aanhangwagen betaalt u in Nederland als snel tussen de € 90,- en € 300,-. En in het buitenland kunnen de boetes zelfs nóg hoger uitvallen.

Read more

Local News