Hoe koop je voor een klein budget een toffe outfit?

Share

Je zult niet de enige zijn die er graag hip bijloopt, maar een klein budget heeft om kleding van te kopen. Dat hoeft gelukkig helemaal geen probleem te zijn, want ook met een kleinere portemonnee kun je er stijlvol bijlopen. In dit blog zetten we wat ideeën op een rijtje om goedkoop kleding aan te schaffen. Laat je inspireren!

Shop in een herenkleding outlet of stockverkoop

Dit is natuurlijk een voor de hand liggende tip, maar wel een van de beste. Je koopt dan namelijk nieuwe kleding, maar dan voor een lagere prijs. De SALE is altijd aan het einde van het seizoen, en de grootste saleprijzen vind je in februari (wintercollectie) en september (zomercollectie). Als je een herenkleding outlet  of een herenmode stockverkoop in de buurt hebt dan heb je geluk, want in een outlet vind je het hele jaar door kleding met lagere prijsjes. Dit is weliswaar kleding van een jaar eerder, of van andere oude collecties, maar als je van basic kleding houdt dan is dat prima. En dat is gelijk een gratis extra tip: als je tijdloze kleding koopt dan hoef je daar nooit de hoofdprijs voor te betalen. Je shopt het namelijk gerust een jaar later met korting, en het valt totaal niet op dat het oude collectie is.

Struin tweedehands winkels af

Veel mannen vinden het geen prettig idee om tweedehands kleding te dragen, maar dat is in feite onzin. Je kunt kleding gewoon wassen, en als het niet kapot is kun je het nog prima dragen. Er zit wel een verschil tussen kringloopwinkels en vintage winkels. In kringlopen betaal je het minst voor je kleding, maar het is daar lastig om mooie items te vinden. In vintage winkels is de voorselectie in feite al gedaan, waardoor je hippere items scoort. Je betaalt er daardoor echter wel meer voor, want het kost tijd om deze items te vinden.

Een andere optie voor het kopen van tweedehands kleding is natuurlijk online. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of Vinted. Daarop kun je zien wie het item verkoopt, waardoor je er wellicht een beter gevoel bij hebt dan wanneer je het in de kringloop zou kopen.

Ruil kleding met vrienden

Heb jij een leuke vriendengroep, en zijn deze mannen net als jij snel op hun kleding uitgekeken? Organiseer dan een ruilmiddag, en neem allemaal al jullie kleren mee die jullie niet meer dragen. Je kunt er dan iemand anders blij mee maken, en zelf items uitzoeken die je vrienden wegdoen. Niet tevreden met de opbrengst? Dan kun je altijd nog een herenkleding outlet of stockverkoop bezoeken!

Read more

Local News