Hoe maak je de perfecte Big Mac hamburger van de McDonald’s?

Share

De Big Mac is een van de bekendste hamburgers van McDonald's. Het is een dubbele hamburger met twee rundvleeshamburgers, speciale saus, sla, geraspte kaas, pickles en uien op een sesambroodje. Het recept voor de Big Mac werd in 1968 bedacht door Jim Delligatti, een McDonald's-franchisenemer uit Pittsburgh. Delligatti was de eerste McDonald's-franchisenemer die de Big Mac in zijn restaurant verkocht. Het duurde echter nog enkele jaren voordat de Big Mac wereldwijd bekend werd. In 1974 kwam de Big Mac voor het eerst in Nederlandse McDonald's-restaurants.

Hoeveel Big Macs worden er gemaakt en gegeten?

Volgens McDonald's zelf worden er dagelijks 550 miljoen Big Macs verkocht in 36.000 restaurants in meer dan 100 landen. Dat komt neer op 22 Big Macs per seconde. In Nederland worden er jaarlijks ongeveer 160 miljoen Big Macs gegeten. De Big Mac is dus mede verantwoordelijk voor het feit dat McDonald's de grootste hamburgerketen ter wereld is.

Waar bestaat de Big Mac hamburger uit?

Als je de perfecte Big Mac hamburger van de McDonald's wilt maken, moet je eerst weten wat erin zit. Deze hamburger bestaat uit twee plakken gebakken rundvlees, een kaasplak, sla, augurk, ketchup en een speciale saus, die je kunt kopen bij de McDonald's of online. Als je de saus niet kunt krijgen, kun je ook een andere zoete ketchup gebruiken.

Vervolgens moet je de hamburgerbroodjes bakken. Je kunt dit doen door de broodjes in een pan met een beetje olie te bakken, of je kunt ze in de magnetron opwarmen. Als je ze in de magnetron opwarmt, moet je ervoor zorgen dat je ze niet te lang laat staan, want dan worden ze droog.

Als je de broodjes hebt gebakken, moet je de kaas, sla, augurk, ketchup en saus toevoegen. Als je alles hebt toegevoegd, moet je de hamburgerbroodjes samenbinden met een prikkertje of een haakje.

Hoe maak je de perfecte Big Mac hamburger van de McDonald's?

1. Verhit de grill voor de rundvleeshamburgers.

2. Snijd de uien in dunne ringen.

3. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen.

4. Leg de rundvleeshamburgers op de grill en gril ze tot ze gaar zijn.

5. Leg de gegrilde hamburgers op het sesambroodje en bedek ze met saus, uienringen, sla en geraspte kaas.

6. Serveer de Big Mac met frietjes en een drankje naar keuze.

Als je de perfecte Big Mac hamburger van de McDonald's wilt maken, moet je deze stappen volgen. Je zult niet teleurgesteld worden!

Read more

Local News