Hoe maakt private lease elektrisch rijden voor iedereen mogelijk?

Share

Wil je graag elektrisch rijden? Heb je dan al eens aan private lease gedacht? Een elektrische auto is voor veel mensen een flinke investering. Vaak zijn deze voertuigen niet te betalen of heb je jouw spaargeld voor andere zaken binnen het huishouden nodig. Terwijl veel mensen toch mee willen werken aan het duurzaam rijden en ook kosten willen besparen op de brandstof. Door gebruik te maken van private lease gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Maar hoe heeft het leasen van een voertuig er dan voor gezorgd dat ook jij een elektrische auto voor de deur kan hebben staan? Onderstaande informatie zet een aantal redenen voor jou op een rij, zodat je gelijk een eigen afweging kan maken voor jouw volgende voertuig.

Een maandbedrag voor de afbetaling

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de ecologische voetafdruk die zij achterlaten. Duurzaam leven is daarom ook voor veel mensen een uitgangspunt om veranderingen aan te brengen. De elektrische auto’s zorgen voor minder uitstoot van schadelijke gassen en beloven lagere operationele kosten op de lange termijn. Alleen blijft het een flinke investering om deze auto’s aan te schaffen. Met private lease is deze investering verleden tijd. In plaats van het volledige bedrag in één keer te betalen, ben je gebonden aan een vast maandbedrag. Dit bedrag omvat niet alleen de aanschafkosten, maar ook de reparaties en de verzekering. Je hoeft jouw volledige spaarrekening niet meer te gebruiken, maar kan de kosten verspreiden over een aantal maanden of meerdere jaren.

Maandlasten zijn vooraf vastgesteld

Een private lease elektrische auto geeft veel voorspelbaarheid van de maandelijkse kosten die je gaat krijgen met het voertuig. Als je een auto aanschaft bij een autodealer, heb je niet alleen de verzekering en wegenbelasting, maar kan je ook ineens een flinke reparatie uit moeten voeren. Of wat dacht je van het onderhoud dat steeds weer terugkomt? Een leasecontract bevat al deze kosten al, waardoor je iedere maand weer weet waar je aan toe bent. Ook wat betreft de brandstofkosten krijg je veel duidelijkheid. Jouw elektriciteitsrekening staat voor iedere maand al vast en je bent niet meer afhankelijk van het fluctueren van de brandstofkosten bij een benzinestation. Iedere maand weet je wat je overhoudt voor leuke dingen met het gezin.

Minder onderhoud en kosten

Het onderhoud van een voertuig is waar velen ook tegenop zien. Je hebt hard gespaard om een auto aan te schaffen, maar er blijft weinig geld over voor het goed onderhouden ervan. Tijdens een apk-keuring of een grote beurt komt de monteur erachter dat onderdelen kapot zijn. De financiële stress die hiermee gepaard gaan, is voor veel mensen een reden om toch niet voor een elektrische auto te kiezen. Doordat je het leasecontract hebt, hoef je deze stress niet meer te ervaren. Daarnaast heeft een elektrisch voertuig minder bewegende onderdelen, dus de kans op slijtage is kleiner. En is er slijtage? Dan zit dit gewoon in jouw maandbedrag van jouw contract mee berekend!

Read more

Local News