Hoe verkoop je zilver?

Share

Zilver is weliswaar minder waard dan goud, maar verkoop van dit edelmetaal kan je wel een leuk geldbedrag opleveren. Ben je bij het opruimen zilveren munten of zilver bestek tegengekomen? Als je dit al jaren niet gebruikt hebt, kun je besluiten om dit zilver te verkopen. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij zilver verkopen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst leggen wij je precies uit hoe je te werk gaat bij het verkopen van zilver.

Zoek uit of het om echt zilver gaat

Veel mensen hebben zilverkleurig bestek in de keukenla liggen. Toch is dit bestek vaak niet gemaakt van echt zilver. Ook zilveren munten en ander zilverwerk zijn niet altijd van echt zilver. Wie zilver wil verkopen doet er dan ook goed aan eerst uit te zoeken of het om echt zilver gaat. Ga je hier voor het eerst mee aan de slag? Dan richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Hier vind je manieren om te bepalen of het om echt zilver gaat. Hiervoor neem je het zilver onder de loep en ga je op zoek naar een keurmerk.

Ondanks dat er vaak uitgebreid omschreven wordt hoe je kunt bepalen of het om echt zilver gaat, heeft het niet onze voorkeur om dit zelf te doen. Waarom niet? Omdat je op verschillende dingen moet letten. Als je geen kennis van zilver hebt, zie je mogelijk iets over het hoofd. Het gevolg hiervan is dat je de waarde van zilver mogelijk verkeerd inschat. Laat jouw zilver daarom altijd taxeren door een zilverexpert.

Waarom zilver laten taxeren?

Hierboven las je dat het verstandig is om jouw zilver te laten taxeren door een professional. Dit doe je vooral omdat zo’n iemand over de benodigde kennis beschikt. Een zilverexpert kan jou binnen de kortste keren vertellen of het om echt zilver gaat. Als dit inderdaad het geval is, blijft het hier niet bij. Een expert schat dan direct de waarde van jouw zilverwerk in. Wil je bijvoorbeeld zilver bestek verkopen? Dan weet je wat je hiervoor kunt vragen.

Om de waarde van jouw zilverwerk in te schatten, kijkt een expert allereerst naar de zilverprijs. Toch is dit niet het enige waar zo’n professional op let. Een zilverexpert zoekt namelijk ook uit of er sprake is van verzamelwaarde. Waarom dit interessant is? Omdat je jouw zilver voor (veel) meer geld kunt verkopen als er sprake is van verzamelwaarde.

Weet waar je zilver verkoopt

Als je weet hoeveel jouw zilver waard is, kun je bepalen of verkoop ervan interessant is. Staat de prijs je aan? Zorg dan dat je weet waar je jouw zilver verkoopt. Richt je niet tot een website voor tweedehands spullen of sociale media, maar verkoop jouw zilver aan een zilverexpert. Nadat je jouw zilver door hem hebt laten taxeren, brengt hij er een bod op uit als het om echt zilver gaat. Waarom je jouw zilver aan een expert verkoopt? Omdat je hier een eerlijke prijs krijgt voor jouw zilver. Op een website voor tweedehands spullen en sociale media is dit niet het geval.

Read more

Local News