Hoe werkt bedrijfskrediet?

Share

Ben je ondernemer en wil je een zakelijke financiering aanvragen? Dan ontdek je snel genoeg dat je meerdere mogelijkheden hebt. Geldverstrekkers maken namelijk onderscheid tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. In beide gevallen gaat het om zakelijk lenen. Je gebruikt immers geld van een ander voor jouw bedrijf. Veel ondernemers hebben weleens gehoord van een zakelijke lening, maar zakelijk krediet is minder bekend. Om hier wat meer bekendheid aan te geven vertellen wij je in deze tekst hoe bedrijfskrediet werkt.

Waar gebruik je bedrijfskrediet voor?

Voordat we kijken hoe zakelijk krediet precies werkt, is het handig om te weten waar je het voor gebruikt. Veel ondernemers lossen een tijdelijk tekort aan liquide middelen op met deze zakelijke financiering. Daarnaast wordt bedrijfskrediet regelmatig gebruikt om de dagelijkse uitgaven van een bedrijf te betalen. Grote voordeel hiervan is dat je niet meer hoeft te wachten tot openstaande facturen betaald zijn voordat je kunt investeren. Dankzij zakelijk krediet kun je namelijk direct bewegen als je kansen ziet.

Geld staat voor jou klaar op een rekening

Nu je weet waar je bedrijfskrediet voor gebruikt, is het tijd om te kijken hoe dit precies werkt. Waar een geldverstrekker het geld bij een zakelijke lening in één keer op jouw rekening stort, is dit bij zakelijk krediet niet het geval. Een geldverstrekker zet het geld namelijk voor jou klaar op een speciale rekening. Doordat jij toegang krijgt tot deze rekening, bepaal je zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Je kunt uiteraard niet meer opnemen dan het maximale bedrag dat op de rekening staat.

Zakelijk krediet aflossen

Vraag je zakelijk krediet aan? Dan gebruik je geld van een ander. Dit geld moet je logischerwijs terugbetalen. Je betaalt altijd meer terug dan je leent. Dit komt doordat een geldverstrekker rente berekend over het geld dat je gebruikt. Bij bedrijfskrediet betaal je overigens alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is een belangrijk verschil met een zakelijke lening, waar je altijd rente betaalt over het hele bedrag dat je leent. Een ander verschil zit hem in de manier van aflossen. Sluit je een zakelijke lening af? Dan betaal je maandelijks een vast bedrag terug. Omdat je bij zakelijk krediet flexibel aflost, heb je bij deze financieringsvorm minder verplichtingen.

Bedrijfskrediet aanvragen

Als je het nut van bedrijfskrediet inziet, wil je hier zelf mogelijk wel gebruik van maken. Hiervoor dien je een aanvraag in. Dit kan tegenwoordig vanuit jouw luie stoel. Bij de meeste geldverstrekkers kun je namelijk online zakelijk krediet aanvragen. Heb je de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf bij de hand? Dan kost bedrijfskrediet aanvragen je slechts een fractie van jouw tijd. De geldverstrekker buigt zich vervolgens over jouw aanvraag en komt met een aanbod op maat. Het gaat hier om een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je hier iets mee doet of niet. Als het aanbod jou aanstaat, onderteken je de contracten digitaal. Bedrijfskrediet aanvragen is dus een fluitje van een cent.

Read more

Local News