Kiezen voor de juiste Oase pomp voor jouw vijver

Share

Op het moment dat je een vijver in je tuin hebt dan weet je dat dit een echte blikvanger is voor iedereen die er een gezellige sfeervolle zomeravond met je doorbrengt. Als je een vijver hebt dan komt daar ook onderhoud bij kijken, wat noodzakelijk is om het water helder te houden en de zuurstoftoevoer optimaal. Dit kan je bewerkstelligen door de juiste tools aan te schaffen voor je vijver. Hierbij kan je denken aan een filter, vijverpomp en een UV lamp vijver. Met Oase pompen kies je voor een sfeervolle uitstraling van het water, wil je liever een fontein met een klaterend geluid of juist liever een rustig kabbelend beekje? Het zijn allemaal mogelijkheden als je een vijver hebt.

Verschillende soorten pompen

Je kan kiezen voor een fonteinpomp in of zelfs buiten je vijver, mocht je hier niet over beschikken. Een fontein is altijd een klaterend spektakel waar de aandacht van iedereen naartoe getrokken wordt. Je kan deze fontein een centrale plaats in je tuin of vijver geven zodat iedereen zijn aandacht hier direct naartoe getrokken wordt als ze een stap zetten in jouw sfeervolle tuin. Als je geen vijver of tuin hebt, dan kan je een fontein zelfs op het terras neerzetten en ervan genieten. Je kan ook kiezen voor een filter- en beeklooppomp, deze zijn geschikt als je meer opzoek bent naar kabbelend water. Op deze manier wordt het water van je vijver toch goed gereinigd van resten van planten, bladeren en dieren. Er zijn verschillende soorten Oase pompen te koop en bij een gespecialiseerde webshop of winkel kan je altijd terecht voor advies van een van de deskundige medewerkers. Deze zullen je vragen over de grootte en diepte van je vijver om jou zo de beste keuze te adviseren.

Een UV lamp voor je vijver

Het filter van een UV lamp in de vijver is een speciaal soort van filter. Er wordt gebruik gemaakt van ultraviolet licht. De eencellige zweefalgen die zich in het water bevinden zullen hierdoor gedood worden. Op deze manier weet je zeker dat niet alleen het vuil uit je vijver gefilterd wordt, maar ook dat je water helder is. Het laatst waar je op zit te wachten is natuurlijk een groene en troebele vijver. Op deze manier blijft je vijver in een goede conditie en de blikvanger van jouw tuin. Laat je goed informeren over Oase pompen en de UV lamp voor de vijver voor je tot aankoop overgaat.

Read more

Local News