Met de juiste kantoorinrichting maak jij iedere vergadering leuk!

Share

Vergaderen is meestal niet onze grootste hobby. Waarschijnlijk zal jij ook vaak genoeg met de handen in het haar hebben gezeten. Lastig om niet alleen de tijd door te komen, maar ook om je interesse niet al te snel te verliezen. Concentratieproblemen worden vaak veroorzaakt door de wijze waarop de vergadering wordt gehouden. Tegelijkertijd kan ook het interieur van grote invloed zijn. Met behulp van de juiste inrichting in vergaderruimtes kan vergaderen weer ‘leuker’ gemaakt worden. In elk geval biedt dit een stuk meer comfort.

Benieuwd waar je aan moet denken bij het kiezen van nieuw design kantoormeubilair voor jouw vergaderruimte? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Denk aan ergonomische meubels

Voordat verder nagedacht kan worden over de inrichting is het eerst belangrijk om op de ergonomie van de meubels te letten. Wees je ervan bewust dat vergaderen soms best wel lang kan duren. Als je ruim vijf uur achtereen op dezelfde stoel zit, kan dit al gauw de nodige fysieke klachten geven. Zeker wanneer deze ook niet ergonomisch is.

Vergaderen hoort geen kwelling te zijn. Daarom is het belangrijk dat iedere deelnemer comfortabel kan zitten. Ergonomische vergaderstoelen mogen dan ook in elk geval niet ontbreken. Zij vormen de basis van iedere fijne vergaderruimte.

Statafels

Het is niet altijd prettig om lang achtereen te zitten. Daarom is het goed als je voor een actieve vergaderruimte zorgt. Denk hierbij aan een hoge vergadertafel waar zowel aan gezeten als gestaan kan worden. Zo kunnen jullie altijd zittend beginnen en na verloop van tijd de stoelen aan de kant gooien om staand verder te gaan. Dit zorgt voor meer interactie tussen de deelnemers. Bovendien is het ook nog eens slecht voor de productiviteit om heel lang achtereen stil te zitten. Verandering van omgeving en extra beweging doet dan wonderen.

Wees creatief met de inrichting

Wat wil je graag zien tijdens het vergaderen? Uiteraard wil je dat mensen meer outside the box denken. Dat ze met creatieve en innovatieve ideeën komen die van grote betekenis zullen zijn voor het bedrijf. Als je van je werknemers verwacht dat zij creatief zullen zijn, moet jij natuurlijk ook wel het goede voorbeeld geven. Een creatieve inrichting kan de deelnemers van de vergadering stimuleren om ook creatiever te denken. Het prikkelt de geest.

Onderzoek heeft uitgewezen dat juist informelere vergaderplekken meer tot de verbeelding spreken van mensen. Deze bieden meer ruimte voor creativiteit en zorgen er voor dat een vergadering soepeler verloopt. Bedenk daarom goed wat er in de ruimte noodzakelijk is, maar hou de ‘standaard’ richtlijnen niet te nauw aan. Een vergaderruimte hoeft niet altijd een lange tafel met allemaal chique stoelen te staan. Dit kan ook een loungebank zijn. Bedenk goed wat past binnen het karakter van jouw bedrijf.

Kies voor een ovale of ronde tafel

Duidelijk is dat met name het algehele gevoel van toepassing is op de sfeer en de productiviteit in de vergaderzaal. Wist je dat mensen bijvoorbeeld meer een groepsgevoel en saamhorigheid ervaren wanneer zij aan een ronde of ovale tafel plaatsnemen? Dit gegeven kun je weer handig toepassen in de inrichting van jouw vergaderruimte. 

 

Read more

Local News