Moederdag 2023: zo zet je jouw moeder in het zonnetje

Share

Moederdag, de één vindt het te commercieel en de ander is er dol op. Feit blijft dat het geen slecht idee is om je moeder eens in het zonnetje te zetten. De vrouw die er altijd voor jou is. Je heeft opgevoed. En ook nu alles zou doen om jouw leven zo prettig mogelijk te maken. Het is echt niet zo vanzelfsprekend om een liefdevolle moeder te hebben. Niet iedereen beschikt over die luxe. Bij niet iedereen is hun moeder nog in leven. Daarom is het belangrijk om elke Moederdag te koesteren. 14 mei is het weer zover. Weet jij al wat je gaat doen?

Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier werk van te maken. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. Natuurlijk begrijpen we ook heel goed dat het elk jaar lastiger wordt om iets te bedenken. Daarom vind je in dit artikel de nodige inspiratie om er 14 mei echt iets speciaals van te maken.

Het beste Moederdag cadeau

Een fantastische Moederdag valt of staat natuurlijk ook met een goed cadeau. Maar wat zijn nu echt leuke Moederdag cadeaus om te geven of te krijgen?

Elk jaar zien we natuurlijk de standaard dingen terug. Denk bijvoorbeeld aan een doos met chocolaatjes, parfum of een bos bloemen. Dit zijn de dingen die vrijwel elke moeder wel eens gekregen heeft. Daar is ook niets mee. Het zijn tevens dingen waar ze vast heel gelukkig van werd. Bedenk echter wel dat dit ook cadeaus zijn die uiteindelijk weg zullen gaan. Het is geen blijvende herinnering aan jouw liefde. De bloemen verwelken, de parfum gaat op en de chocolaatjes zijn vaak al binnen enkele dagen verdwenen.

Het beste Moederdag cadeau is dus – als je het ons vraagt – een cadeau waar ze haar leven lang plezier van kan hebben. Zoals bijvoorbeeld een mooi sieraad. Iets wat ze echt elke dag kan gebruiken of eventueel kan bewaren. Dat is pas een onvergetelijk cadeau.

Een persoonlijke brief

Hoe vaak vertel je jouw moeder hoeveel zij voor je betekent? Je kunt dit eigenlijk nooit te vaak zeggen. Misschien vind je het wel heel lastig om haar dit persoonlijk te vertellen. In een brief is dit meestal gemakkelijker. Bovendien kan ze deze bewaren. Soms teruglezen. Een persoonlijke brief is misschien wel het mooiste cadeau wat jij haar kunt geven. Ga er echt voor zitten en probeer onder woorden te brengen wat je voelt. Dat is niet alleen een cadeautje voor haar, maar ook voor jou.

Tijd voor haar alleen

Moeders hebben vaak de neiging om zichzelf volkomen weg te cijferen. Ze zijn altijd bezig met het zorgen voor anderen. Is je wasmachine stuk? Zij wast het binnen mum van tijd. Moet er op de kleinkinderen worden gepast? Breng ze maar! Maar wie zorgt er voor haar? Daarom is het goed om haar juist met Moederdag die tijd te geven. Gewoon even tijd voor haar alleen. Een dagje winkelen, naar de spa of gewoon thuis helemaal niets doen.

Read more

Local News