Mooiste auto’s ter wereld ooit

Share

De beslissing over de mooiste auto aller tijden, is een persoonlijke. En het is ook één van de meest onmogelijke keuzes om te maken. Een mooie auto is één, maar hoe de auto technisch in elkaar zit, is een tweede. Een goed voorbeeld daarvan is Maserati. Sommige modellen waren prachtig om te zien, maar stonden helaas vaak bij de garage. Daarom kijken we bij onze lijst van top 10 mooiste auto’s vanuit een bredere visie. Van auto’s die je als dagelijkse auto kunt gebruiken tot oldtimers en sportwagens.

Wat de stijl van auto’s betreft zijn er wel een aantal richtlijnen te ontdekken die maken dat jij jezelf er wel in ziet rijden. Sommige auto’s hebben zulke specifieke details en ontwerpen dat ze thuishoren in de top 10 mooiste auto’s ter wereld ooit. Niet alleen auto’s met vooruitstrevende technieken worden besproken, maar ook mooie oldtimers horen in dit rijtje thuis. Genoeg gepraat, neem een kijkje in de top 10 van mooiste auto’s ter wereld.

Welke auto’s komen op plek 5 t/m 10?

10. Audi RS6 Avant

De hekkensluiter in de top 10 is de Audi RS6 Avant (184.360 euro). Deze auto heeft mooie brede spatborden om de nadruk op Rennsport te leggen, oftewel RS. De brede spatborden laten zien dat dit een Audi Quattro is en dat de auto dus vierwielaandrijving heeft. De Audi RS serie is bijzonder fraai, biedt een zeer goede rijervaring en is nog steeds praktisch in gebruik.

auto 10

9. Bugatti Chiron

Nummer 9 in de rij is de Bugatti Chiron (9.000.000 euro). Deze auto valt op door de snelheid die hij kan bereiken, maar zeker ook door zijn prijskaartje. Daarnaast heeft hij een opvallend design, wat de Bugatti tot een iconisch exemplaar maakt. Het ontwerp heeft grote ventilatieopeningen en de achterkant bestaat uit een rooster met gaas waarin de achterlichten extra in het oog springen. Verder loopt er een mooie C-lijn door de deur heen. Een niet veel geziene verschijning die juist ook door de hoge prijs altijd exotisch zal blijven.

auto 9

8. Lamborghini Urus

Dan door naar de Lamborghini Urus  (278.844 euro), op nummer 8. De Urus is een SUV die behoorlijk opvalt. Lamborghini is altijd exclusief geweest met sportwagens en met de Urus hebben ze een succesvolle toevoeging aan het assortiment. Inmiddels zijn er al 15.000 stuks gebouwd. Hiermee blijft de auto zijn exclusieve image behouden.

auto 8

7. MGB

Na de wat modernere auto’s, is het tijd om een klassieker beter onder de loep te nemen. Op nummer 7 staat namelijk de MGB (10.000 euro). Deze auto is in aanschafwaarde nog goed betaalbaar. Voor minder kun je ze vinden, maar let wel op wat je koopt. Zo’n klassieke sportwagen biedt veel rijplezier én je betaalt geen wegenbelasting. Wel moet je handig zijn of het onderhoud op z’n tijd uitbesteden. Als investering blijven oldtimers in trek. Zoek je iets nieuwers? Denk dan na over wat een echte oldtimer van de toekomst is.

auto 7

6. Citroen DS

Op nummer 6 staat wederom een klassieker. Namelijk de Citroën DS (20.000 euro). Dit ontwerp was niet erg gebruikelijk in de tijd dat hij werd uitgebracht. De ontwerpers braken door met een origineel ontwerp en daarom verdient deze terecht een plek in de top 10. Door de hydraulische vering lijkt het wel alsof deze auto in de wolken zweeft.

De top 5 van de mooiste auto’s ter wereld

5. BMW Z4

Verkrijgbaar vanaf iets meer dan 50.000 euro is de BMW Z4 (52.214 euro) een perfecte auto voor degene die sportiviteit zoekt zonder dat het bij dromen blijft. De laatste generatie vanaf 2019 op de markt, zal naar verwachting ook de laatste Z4 blijven. Exclusiviteit is dus gegarandeerd. Wat ons betreft is het 2019 model ook het mooiste van alle versies die BMW van de Z4 gemaakt heeft. We gaan dit model missen zodra de laatste van de band rolt.

4. Singer 911

Dan door naar nummer 4, waar The Singer 911 (541.000 euro) al te wachten staat. Alle details laten zien waarom dit één van de mooiste auto’s ter wereld! Op basis van de Porsche 911 weet Singer iets bijzonders neer te zetten. Singer maakt een Restomod; een gerestaureerde en gemoderniseerde klassieker.

auto 4

3. Alfa Romeo 8C

Op nummer 3 staat de Alfa Romeo 8C (295.000 euro). Zodra je de bijzondere vormen en lijnen ziet, weet je al waarom deze in de top 3 staat. Van de Alfa 8C zijn maar 500 exemplaar gebouwd. Hiermee is en blijft dit een zeer exclusieve auto. Later is er nog de cabrio versie gekomen en de kleinere Alfa Romeo 4C. Toch blijft de coupé 8C de originele liefhebbersauto voor Alfisten.

auto 3

2. Porsche 911

Op nummer 2 staat de Porsche 911 (143.000 euro). Als je een kind een sportwagen laat tekenen wordt het een Porsche 911. Zo lang al is de basis van deze auto onveranderd gebleven. En waarom zou je zo’n aantrekkelijk model ook aanpassen. Door de tijd heen zijn er discussies over welke versie van de 911 het mooist gevonden wordt. En zeker de nieuwe versie zal deze discussie weer doen oplaaien. Een mooie plek in de top 2 als resultaat want niet voor niets is het rijden in een Porsche zo aantrekkelijk.

auto 2

De nummer 1 beste auto

auto 1

We zijn nu bij de nummer 1 aangekomen, en eigenlijk is dit ook meteen de moeilijkste keuze. Want wat de beste en mooiste auto is, is voor iedereen immers anders. Ben jij fan van Italiaanse auto’s? Dan zal jij de Ferrari Roma de mooiste auto vinden. Ben je juist van moderne auto’s een liefhebber? Dan is Tesla de afgelopen jaren nog niet ingehaald als winnaar. Of hou je van klassiekers, dan kun je je hart ophalen bij bijvoorbeeld een klassieke Jaguar.

Kortom, wat de nummer 1 auto is, dat verschilt per persoon. Dat je in de auto van je dromen kunt rijden, dat is voor méér mensen mogelijk dan je denkt. Je hoeft namelijk niet je auto in één keer te betalen.

Financier je auto met een lening

Niet genoeg spaargeld? Sluit dan een lening af om in de auto van je dromen te rijden. Door geld te lenen word je eigenaar van de auto. Dit is voordelig, want als je de auto verkoopt mag jij zelf de restwaarde houden. Verder wordt het leenbedrag afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Op basis daarvan wordt er een maandbedrag vastgesteld. Hierdoor weet je dus ook hoeveel je steeds moet betalen en zitten er geen addertjes onder het gras. In plaats van een persoonlijke lening kun je de auto ook financieren met een doorlopend krediet. Hiermee kun je zelf bepalen wanneer je wilt lenen. Alleen over het geld dat je opneemt moet je rente te betalen. Bij dit type lening ben je dus flexibel in de looptijd van de lening.

Read more

Local News