Altijd al gedroomd van een mancave? Op deze manier kan je het realiseren

Share

Even heerlijk tot rust komen na al dat harde werken. Biertje erbij, voeten omhoog, je favoriete muziek op… Waar speelt dit tafereel zich af? In je eigen mancave natuurlijk! Nu alleen nog even die plek realiseren. Je hebt al jaren in je hoofd hoe je dit voor elkaar wilt krijgen, maar nu gaat het toch echt gebeuren. We bieden je graag wat inspiratie voor je nieuwe mancave.

Vind de ideale plek

Niet iedereen heeft zomaar een complete kelder ter beschikking om er een mancave van te maken. Als dat wel zo is: geweldig! Zo niet, dan is het tijd om creatief te worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een tuinhuis helemaal in te richten als jouw eigen terugtrekplek. Wel goed isoleren natuurlijk, zodat je er ook in de winter prima kunt vertoeven.

Een eigen kamer in huis kan ook prima je mancave zijn. Waar anderen kiezen voor een thuiskantoor of werkkamer, kun jij hier je eigen invulling aan geven. Veel mannen denken dat een mancave per se groot moet zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Als jij er maar kunt doen wat jij het liefste doet.

Bepaal de invulling en aankleding

Je ziet vaak dat mannen een bepaald thema aan hun mancave geven. Als je bijvoorbeeld een fanatiek darter bent, dan is je dartbord het centrale punt van je ruimte. Maar dat kan ook een tafelvoetbalspel zijn of een grote tv met gameconsole. De invulling van de ruimte is helemaal afhankelijk van wat jij in gedachten hebt.

Modeltreinen, arcadekasten, muziekinstrumenten, je vinylverzameling, flipperkasten, je eigen ruimte om een podcast over wielrennen op te nemen… de aankleding van je mancave moet precies passen bij jouw hobby’s en passies. Daarover kunnen we je dus verder geen tips geven. Maar dat hoeft ook vast niet, want dit is het gedeelte waar menig man het meest naar uitkijkt om uit te voeren.

Maak het zo luxe als je zelf wilt

Als je het hebt over het inrichten van je mancave, dan kan dat uiteraard met dure materialen, maar ook op creatieve manieren. Robuuste meubels, planken en staalplaten die iemand anders overheeft, kunnen bij jou prima van pas komen. Vaak vind je bij de kringloop hele mooie spullen die perfect passen in je mancave.

Op het gebied van elektronica en comfort besparen de meeste mannen niet in hun mancave. Logisch ook wel, want dit is de plek waar je graag relaxt wilt kunnen verblijven. Daar hoort zeker een bepaalde mate van luxe bij. Ook als die geld kost. Een lening aanvragen hiervoor is voor velen een optie die ze gerust in overweging nemen. Zo lang je duidelijk weet wat de voorwaarden zijn en een realistisch afbetalingsschema hebt opgesteld, is dat geen enkel probleem.

Maak er de mancave van die je verdient!

Read more

Local News