Kun je op een slimme manier financiële zekerheid creëren? 3 handige tips

Share

Mede door de hoge inflatie denken steeds meer Nederlanders na over de aankoop van cryptocurrency als bitcoins. Nu de euro steeds minder waard wordt, overweegt een groeiend aantal beleggers een langetermijninstap. Overweeg jij om bitcoins te kopen of om een spaarrekening te openen? In dit artikel leggen we uit hoe je op een slimme en veilige manier financiële zekerheid kunt creëren.

Investeer in cryptocurrency

Door geld te investeren in cryptovaluta, kun je op een slimme manier extra inkomsten verdienen. Via betrouwbare cryptodienstverleners zoals Amdax.com investeer je zowel in jouw toekomst als in de waarde van geld. Natuurlijk kun je kiezen voor de welbekende Bitcoin, maar ook crypto zoals Binance Coin, Litecoin en Ethereum behoren tot één van de vele opties. Wanneer je overweegt om daadwerkelijk te starten met beleggen, is het noodzakelijk om je goed in te lezen. Voor welk type munt je ook gaat: een digitale munt als de bitcoin kan enorm fluctueren. Laat je daarom goed adviseren door een professionele partij, die je goed kan informeren over de kansen en risico’s die kleven aan het investeren in crypto. Amdax Nederland beschikt als de eerste Nederlandse cryptohandelaar en beheerder over een DNB-registratie!

Financiële buffers

Naast het investeren in crypto zijn er tal van manieren om financiële buffers te creëren. Zo kun je ervoor kiezen om jouw dertiende maand, vakantiegeld of financiële meevallers apart te zetten op een spaarrekening. Zo kun je in één keer een mooi bedrag als spaargeld hebben! Wanneer je deze buffer maandelijks wilt laten groeien, dan kun je overwegen om via internetbankieren maandelijks automatisch een vast bedrag te sparen. Door iedere maand dit geld opzij te zetten, laat je een vast bedrag overschrijven naar de spaarrekening. Flexibiliteit is het voordeel van automatisch sparen. Zo kun je de opdracht altijd wijzigen of verwijderen, bijvoorbeeld als je een lager of hoger bedrag wilt sparen. Je kunt altijd meer overmaken dan het bedrag dat je automatisch opspaart!

Verkoop overbodige spullen

Natuurlijk kun je ook in ruimte besparen. Wanneer je thuis bijvoorbeeld stapels kleding hebt liggen die je niet meer draagt, kun je deze verkopen om de buffer aan te vullen. Maak hierbij onderscheid tussen de voorjaar- en najaarscollectie en verkoop al jouw overbodige items online via verkoopplatforms zoals Vinted en Marktplaats. Hoewel je de leegtes van de spullen waarschijnlijk snel weer wilt vullen, raden we je aan om aan het spaardoel te denken: van leuke uitjes tot mooie wereldreizen. Met behulp van de bovenstaande tips vergroot je het spaarplezier en ben je helemaal klaar om online geld te verdienen!

Read more

Local News