Rommelige garage? Deze tips helpen je jouw garage te organizen

Share

Een garage wordt al snel rommelig. Vaak staat er niet echt iets in van meubilair, maar is het vooral een grote ruimte waar je van alles in opbergt. Niet gek dat de ruimte dan al snel rommelig wordt. Maar toch is het de opbergplek voor een hoop dingen: naast de auto vaak dingen als gereedschappen, dozen vol spullen, fietsen, ga zo maar door. Hoe organize je dit allemaal? Gebruik de volgende tips om jouw garage weer mooi op orde te maken.

1: Gebruik stellingkasten en richt netjes in

Stellingkasten zijn je grootste vriend in garages. Hier kun je van alles in kwijt: losse spullen, dozen, belangrijke voorwerpen, noem het maar op. Je kan echt alles opbergen. Maak dan ook gebruik van een goed opbergsysteem. Zorg voor plastic dozen waar je doorheen kunt kijken, zodat je wel ziet wat er in de doos zit. Door dit te doen raak je nooit iets kwijt en word je ook nog eens geforceerd om de spullen netjes te houden – je kan het tenslotte zien zitten. Met genoeg dozen wordt het erg makkelijk om alles netjes te maken en bespaar je ook nog eens een boel ruimte.

2: Berg fietsen netjes op

Het stallen van fietsen neemt nou eenmaal veel ruimte in en kan niet echt netjes. Of wel? Hoewel je ze in een fietsenrek kunt zetten en soort van netjes weg kunt bergen, is er nog een veel betere manier om je fietsen op te bergen. Het ophangen van je fiets aan een fiets ophangbeugel is namelijk nog een veel handigere optie. Je kunt zo je fietsen en met name je kostbare fiets ophangen en uit de weg halen. Scheelt je ruimte, maar is ook nog eens stukken veiliger voor je fiets. Zo komt er namelijk geen schade aan en kan er niks mee gebeuren. Ideaal dus!

3: Gebruik de garage niet als opslag voor troep

Vaak wordt de garage een soort van gebruikt als opslagplaats voor allemaal troep. Dozen met spullen die eigenlijk gewoon weg moeten, oud papier en afval wat veel te lang blijft liggen, oude meubels die niet meer gebruikt worden, noem het maar op. Dat is natuurlijk zonde van de ruimte en zorgt alleen maar voor een chaotischer geheel. Zorg ervoor dat je alleen dingen opbergt die oprecht in de garage horen en haal alles wat eigenlijk gewoon weg moet eruit. Wees kritisch en laat de garage voor belangrijke dingen die hier oprecht horen te staan.

Read more

Local News