Snel inzicht in je gezondheid

Share

Ben je weleens bang dat je misschien iets onder de leden hebt? Misschien komt dit door een ongezonde levensstijl of door een erfelijke ziekte in je familie. In dat geval kan het een prettig idee zijn om je preventief te laten onderzoeken. Je kunt tegenwoordig gelukkig een medisch onderzoek uit laten voeren zonder dat je daarvoor een verwijzing nodig hebt. Zo voorkom je lange wachtlijsten en heb je snel inzicht in je gezondheid.

Complete health check laten uitvoeren

In de reguliere gezondheidszorg is de norm dat je naar een dokter gaat als je klachten ervaart. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat je lichamelijke klachten hebt? Je kunt toch eigenlijk veel beter de lichamelijke klachten proberen te voorkomen? Precies! Wil jij lichamelijke klachten ook zo veel mogelijk voor proberen te blijven? Laat dan af en toe een body scan uitvoeren. Zoals de terminologie al doet vermoeden, gaat het om een medische screening van je gehele lichaam. Met deze complete health check krijg je een duidelijk beeld van jouw gezondheidsstatus. Zijn er bepaalde risicofactoren of reeds bestaande aandoeningen? Dan is de kans aanwezig dat deze bij de bodyscan naar voren zullen komen.

Diverse onderzoeksmethoden mogelijk

Een complete bodyscan bestaat uit verschillende onderzoeken. Zo kunnen er bijvoorbeeld diverse MRI scans worden gemaakt. Van een hersenscan tot een MRI scan van je rug. MRI scans kunnen heel breed worden ingezet. Maar naast de radiologische onderzoeken zijn er ook nog andere effectieve onderzoeksmethoden mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Bij dit onderzoek wordt de gezondheid van jouw hart in kaart gebracht. Een hartfilmpje en een fietstest maken onder andere deel uit van dit onderzoek. Tevens kan er ook een heel uitgebreid bloedonderzoek worden gedaan. Bloedonderzoek betreft een onderzoeksmethode die in de meest uiteenlopende gevallen heel effectief blijkt te zijn. Voor welke onderzoeksmethode(n) kies jij?

Voorkomen is beter dan genezen

Zou jij graag gezond oud willen worden? En vind je het vervelend dat je in de reguliere zorg geen preventieve onderzoeken kunt laten uitvoeren? Niet getreurd! Je kunt namelijk buiten de reguliere gezondheidszorg om zonder doktersverwijzing preventief medisch onderzoek laten uitvoeren. Je gezondheid is kostbaar. En daarom is het logisch dat je graag inzicht krijgt in jouw gezondheid. Want waarom wachten totdat je klachten krijgt als je de klachten in veel gevallen voor kunt zijn? Preventief medisch onderzoek kan daarnaast voor een geruststelling zorgen als aandoeningen kunnen worden uitgesloten. Wacht daarom niet af, maar laat preventief medisch onderzoek uitvoeren en krijg inzicht in je gezondheid. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Read more

Local News