Taxatie van waardevolle objecten

Share

Heb jij op zolder veel oude spullen liggen? Dan kan het lucratief zijn om deze spullen eens goed door te spitten. Want wellicht kom je iets tegen wat veel geld waard zou kunnen zijn. Misschien heb je ooit oude munten verzameld en is deze verzameling nu veel geld waard. Of wellicht kom je antiek speelgoed of andere bijzondere oude objecten tegen. Van goud en zilver tot oude ansichtkaarten. Je kunt het allemaal laten taxeren.

Wat kun je laten taxeren?

Zoals gezegd kun je hele uiteenlopende objecten laten taxeren. Bij een taxatie door een professionele taxateur denkt men vaak aan blinkend goud. Deze edelmetaalsoort wordt inderdaad veel gezien door de taxateur. Maar het is zeker niet het enige dat je voor een taxatie bij de taxateur kunt langsbrengen. Heb je bijvoorbeeld een postzegelverzameling geërfd van je grootvader? Of heb je in het verleden zelf postzegels verzameld? Dan kun je blij verrast worden bij het horen van de waarde van de verzameling. Dit soort verzamelingen zijn geliefd en kunnen veel geld opbrengen. Ben je inderdaad blij met de uitkomst van de waardebepaling? Dan kun je direct jouw postzegels verkopen aan de taxateur.

Goud en zilver: waardevolle edelmetaalsoorten

De objecten die je door de taxateur kunt laten taxeren zijn uiteenlopend. Zo is de taxateur geïnteresseerd in jouw complete postzegelverzameling. Maar ook een muntencollectie, oude ansichtkaarten, penningen of oud briefgeld heeft de interesse van de taxateur. Al deze verschillende objecten kunnen door de taxateur worden getaxeerd. Uiteraard kun je ook de bekende edelmetaalsoorten goud en zilver laten taxeren. Vooral gouden objecten kunnen soms een verassend hoge waarde hebben. Dus heb je een gouden ketting geërfd? Of is er een ander gouden object waarvan je de waarde niet kent? Laat het goud dan taxeren en wie weet is jouw oud goud verkopen uiteindelijk een interessante optie. 

Zo verloopt de taxatie

Heb jij een object in je bezit dat je wilt laten taxeren? Dan kun je hiermee bij de taxateur langsgaan. Je brengt het te taxeren object dan mee. De taxateur zal vervolgens ter plekke een waardebepaling uitvoeren. Hij baseert deze waardebepaling op verschillende aspecten. Zo houdt hij bij zilver en goud bijvoorbeeld rekening met de zilver- en goudkoers. Maar ook de verzamelwaarde is hierbij van belang. Gaat het om een postzegelcollectie die getaxeerd moet worden? Dan zijn zaken als de leeftijd, de staat en de zeldzaamheid ook van belang. Als de taxateur een taxatie heeft uitgevoerd, kun jij kiezen voor de verkoop van het object. De verkoop zal dan direct geschieden.

Read more

Local News