Thuisfestival organiseren voor vrienden

Share

Deze zomer mogen we weer! Krijg jij geen genoeg van festivals en wil je jouw eigen festival organiseren voor je vrienden? Dit is een superleuke manier om tijd door te brengen met vrienden, familie, collega’s of je buren. Met deze tips organiseer jij een spetterend thuisfestival, gewoon bij jezelf in de tuin of in de straat.

Zorg voor toffe muziek

Uiteraard is de muziek het belangrijkst op jouw festival. Veel festivals hebben een openbare playlist in Spotify die je kunt gebruiken, maar je kunt ook zelf op zoek naar gave muziek van jouw favoriete artiesten zodat je een festival geeft waar alleen jouw favoriete artiesten ‘draaien’. Het valt aan te raden om een professionele geluidinstallatie te huren voor muziek van hoge kwaliteit. Hou wel een beetje rekening met de buren, zeker als de zon al lang onder is. Als je tot in de late uurtjes door wilt gaan valt het aan te raden om een silent disco set te huren. Iedereen kan lekker doordansen op hun eigen lievelingsmuziek, zonder dat de hele buurt er last van heeft.

Voor een professionele uitstraling van je thuisfestival laat je een logo ontwerpen dat je gebruikt op bijvoorbeeld t-shirts voor al je vrienden, logoplaatjes en de aankleding van je zelf georganiseerde festival. Verzin ook een hashtag die jullie allemaal gebruiken op social media, zodat je de foto’s die gemaakt zijn door je vrienden gemakkelijk terug kunt vinden. Heb jij al nagedacht over de gastenlijst? Nodig jij alleen je vrienden uit of is aanhang ook welkom? Of maak je er wellicht een gezinsvriendelijk festival van, waarbij je vrienden met kinderen overdag even langs kunnen komen om te genieten van muziek, zon en gezelligheid?

Lekker eten en drinken

Tijdens het dansen moet je goed blijven drinken. Op een festival gaan de muntjes er snel doorheen als je cocktails en mixdrankjes besteld, maar thuis is dat gelukkig geen probleem! Laat je gasten zelf hun drankjes halen uit de koelkast of zet een koelkast in de tuin. Het is ook mogelijk om een mobiele bar op locatie te verzorgen. In dit geval is het erg leuk als je je eigen consumptiemunten laat bedrukken waarmee je gasten kunnen afrekenen. Door je vrienden om een bijdrage te vragen voor het festival kan je wat groter uitpakken dan wanneer je dit met een kleiner budget zou aanpakken.

Wat doet het weer?

In Nederland weet je maar nooit wat het weer gaat doen en jij wilt waarschijnlijk een paar weken van tevoren de uitnodigingen de deur uit doen. Met een aantal partytenten of zelfs een opblaasbaar café zorg je ervoor dat jouw genodigden altijd droog staan.

Read more

Local News