Tips voor het vinden van dé perfecte mannen parfum

Share

Wist je dat onze aantrekkelijkheid voor een groot deel wordt bepaald door hoe we ruiken? Het is dan ook niet vreemd dat de meesten van ons parfum dragen. Zowel mannen als vrouwen gebruiken parfum om lekkerder te ruiken.Helaas gaat dat niet altijd goed. Hoe vaak zien – of beter gezegd ruiken – we niet dat hier een enorme fout is begaan? Mannen die voorbij lopen en waarbij het ruikt alsof ze een halve fles in hun broekzak hebben gegoten. Of vrouwen die een lucht verspreiden waar WC-eend nog jaloers op zal zijn. 

Kortom: het is niet gemakkelijk om de juiste parfum te vinden. Dat kan ook niet, want er zijn enorm veel factoren om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat parfum bij iedereen anders ruikt? Je kunt tien mannen hetzelfde parfum geven en dit geurtje zal bij elke man weer anders ruiken. Het uitkiezen van een goede mannen parfum kan dan ook mission impossible lijken. Helemaal onmogelijk is het gelukkig niet. De perfecte mannen parfum voor jou, vind je absoluut met behulp van onderstaande tips. 

Parfum of Eau de Toilette? 

We spreken bijna altijd over parfum, maar het overgrote deel van ons draagt Eau de Toilette of Eau de Parfum. En ja, dat is echt een verschil. Opvallend is dat veel producten in alle categorieën beschikbaar zijn. Zo zien we dat de producten van Paco Rabanne bijvoorbeeld in heel veel categorieën verkrijgbaar zijn. Maar hoe weet je nu wat voor jou de juiste keuze is?

Allereerst is het goed om te weten wat het verschil is. De naam vertelt je namelijk veel over de concentratie van de parfum. Je kunt parfum het beste vergelijken met een beker ranja. De smaak van ranja bepaal jezelf door de verhouding tussen water en ranja te veranderen. Hoe hoger de concentratie ranja, hoe sterker de smaak. Dit geldt ook voor parfum. Hoe hoger de concentratie, des te sterker de geur zal zijn. 

Echte parfum wordt eigenlijk steeds minder vaak gebruikt. Deze heeft wel ook gelijk de hoogste concentratie. Daarna komt Eau de Parfum. Dit is de meest gebruikte variant en wordt ook het vaakst gezien in de gemiddelde drogisterij. Deze concentratie is voor de meeste mannen meer dan voldoende. 

De geur met de minste concentratie is Eau de Cologne. De concentratie is maar twee tot vijf procent en blijft dus nauwelijks hangen. Als je een geur wilt hebben waar je echt de hele dag van geniet, dan kun je beter voor Eau de Parfum of echte parfum kiezen. 

Hoe vind je een luchtje dat bij jou past? 

Maar dan komen we direct op de belangrijkste vraag: hoe vind je een luchtje dat bij jou past? 

We begrijpen dat dit niet eenvoudig is. Er zijn ongelooflijk veel verschillende luchtjes. De beste manier om hierachter te komen is door het luchtje simpelweg te dragen. Ga daarom de eerste keer altijd naar een drogisterij en probeer verschillende luchtjes uit. Je ruikt pas of het wat jou is als je hem echt op je huid hebt gespoten. Neem geen overhaaste beslissingen. Het is juist goed om vervolgens even een tijdje te wachten en weer te ruiken. Zo ontdek je al snel welke luchtjes blijven hangen en of je deze na enige tijd nog steeds lekker vindt. 

Zodra je eenmaal weet welk luchtje bij je past, hoef je natuurlijk niet meer steeds naar een drogisterij en bestel je jouw favoriete luchtje eenvoudig online. 

 

Read more

Local News