Trots kaal worden? Of toch een haartransplantatie?

Share

Haaruitval komt zowel bij mannen als vrouwen voor en vaak zijn zowel vrouwen als mannen veel bezig met hun uiterlijk. Toch komt haaruitval bij mannen wel vaker voor bij mannen, omdat dit ook genetisch zo bepaald is. Veel mannen zullen hun haren met de jaren verliezen en kunnen hier dan ook langzaam aan wennen. Maar ook vele mannen blijven liever hun bos met haar zien. In dit artikel wordt verteld wat de opties zijn als je liever jezelf liever met een volle bos haar wil blijven zien, ook naar mate je ouder wordt.

Haaruitval mannen, wat kun je er aan doen?

Wanneer er sprake is van haaruitval bij mannen, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak denkt men dat het komt door stress, of omdat mensen ongezond leven of ouder worden. Maar het kan ook een andere oorzaak hebben. In totaal krijgt ongeveer 45% van de mannen in zijn leven te maken met haaruitval. Vaak heeft dat te maken met ouderdom, maar het kan ook een andere oorzaak hebben.

Gelukkig kan er in ieder geval wat aan gedaan worden, maar eerst zal er gekeken moeten worden naar de achterliggende oorzaak. Stel dat het door medicatie komt, dan kan het soms met andere medicatie op worden gelost en hoeft er geen haartransplantatie plaats te vinden (maar ook dat is weer per persoon verschillend).

Mogelijkheden haartransplantatie

Welke opties van haartransplantatie ken je? Het gaat er bij een transplantatie in ieder geval om dat er groepjes met haarzakjes herverdeeld worden. Dit is een betrouwbare methode om te zorgen dat er weer haren groeien op plaatsen waar ze nu uit zijn gevallen.

Zo zijn er verschillende opties waar je over na zou kunnen denken:

  • Als er gekozen wordt voor de FUE haartransplantatie dan is dat een haar sparende ingreep.
  • Een andere optie is haartransplantatie van de baard. Hierdoor kan een baard op worden gevuld.
  • Wenkbrauwen kunnen soms ook verdwenen zijn. Met een transplantatie kunnen er weer haartjes groeien en kan alles weer op een natuurlijke manier worden hersteld.
  • Het kan zijn dat er sprake is van een litteken en dat je graag wilt dat het hersteld wordt. Soms komt het voor dat er dan geen haren meer groeien en dankzij de transplantatie kan dit weer mogelijk worden gemaakt.

Welke methode er gekozen wordt, zal per persoon bekeken worden, want het is echt maatwerk en hangt ook af van de gewenste resultaten.

Read more

Local News