Vaak storingen? Overstappen kan altijd!

Share

Heeft jouw internetverbinding vaker storingen dan je zou willen? Heb je te vaak te maken met een verbinding die helemaal niet werkt, of die een stuk minder snel is dan je werd beloofd? Dan kan het tijd zijn om eens over te stappen naar een andere aanbieder. Met een beetje geluk krijg je hier meer waar voor je geld, en behoren de problemen tot het verleden. Voor het zover is, is het natuurlijk wel goed om nog even een keertje te kijken of je problemen geen andere oorzaak hebben.

Ligt het probleem bij de provider?

Er is vaak een vrij makkelijke manier om te ontdekken of de problemen die jij met je internetverbinding hebt, ook daadwerkelijk bij je provider vandaan komen. Zoek uit wie er in jouw straat aangesloten is bij dezelfde aanbieder, en informeer eens of deze dezelfde problemen ervaart. Loopt bij deze buren de verbinding als een zonnetje? Dan is er misschien iets anders aan de hand.

Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je kabels aan vervanging toe zijn, of dat je modem zijn beste tijd heeft gehad. Maar ga je je internet vergelijken met je buren, dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat zij hun verbinding een stuk minder intensief gebruiken dan jij. Merk jij dat je verbinding vaak hapert als er tegelijk online een game wordt gespeeld, een serie wordt bekeken en een spelletje op de tablet op gespeeld? Dan kan het zijn dat wat je abonnement je biedt, en de snelheid die je eigenlijk nodig hebt gewoon niet aansluiten bij elkaar.

Hoe stap je over?

Overstappen is gelukkig vrij simpel. Blijf je bij dezelfde provider, maar stap je over naar een ander abonnement, dan is het heel snel geregeld. Maar ook overstappen naar een andere aanbieder is makkelijker dan je denkt, zeker als je slim gebruik maakt van alle informatie die anderen al voor je hebben verzameld.

Het belangrijkste is je provider vergelijken met andere. Welke aanbieders kunnen je de beste aanbieding doen? Welke bieden je de snelheid die je nodig hebt tegen de laagst mogelijke prijs? En hoe is de reputatie van de verschillende providers als het gaan om service en storingen? Wat voor ervaringen hebben anderen hiermee? Een goede vergelijkingssite heeft al deze gegevens al voor je op een rijtje gezet, zodat je snel en makkelijk de juiste keuze kunt maken. Met een beetje geluk behoren al je problemen met je internetverbinding nu tot het verleden.

Read more

Local News