Verhuis je naar Nederland? Lees hier alles over de verzekeringsplicht!

Share

Als je van plan bent om voor langere tijd of permanent te verhuizen naar Nederland, is het handig om op de hoogte te zijn van de verzekeringsplicht die geldt in ons land. Als Midden- of Oost-Europeaan ben je geheel vrij om in Nederland te wonen en werken, maar het is wel belangrijk om de verplichte verzekeringen af te sluiten die gelden voor iedere inwoner. Benieuwd wat de verzekeringsplicht precies inhoudt, en zoek je nog een passende verzekeringsmaatschappij? Lees er meer over in dit artikel!

Wat houdt de verzekeringsplicht in Nederland in?

De verzekeringsplicht is wettelijk vastgesteld voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Onder de verzekeringsplicht valt allereerst de basis zorgverzekering. Deze verzekering gaat om een basispakket van zorg waar je als Nederlandse burger recht op hebt. Het pakket vergoedt de medisch noodzakelijke zorgkosten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de huisarts, kosten voor medicatie bij de apotheek, en kosten voor het ziekenhuis. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, als je van te voren al zeker weet dat je specialistische zorg nodig hebt of bijvoorbeeld hoge tandartskosten verwacht.

WA-verzekering

Wanneer je een motorvoertuig zoals een motor of auto op je naam hebt staan, is het ook verplicht om in elk geval een WA-verzekering voor je voertuig af te sluiten. Als je in het bezit bent van een auto, is het daarnaast verstandig om je eigen auto ook direct te verzekeren tegen diefstal en schade. Zo wordt niet alleen de schade vergoed die je kunt aanrichten aan andermans auto, maar krijg je ook kosten terug van je verzekeraar bij schade of diefstal voor je eigen auto.

Verzekering voor nieuwe inwoners in Nederland

Kom je vanuit Oost- of Midden-Europa naar Nederland en ben je nog op zoek naar een geschikte verzekeringsmaatschappij? Dan kun je bijvoorbeeld een autoverzekering bij Polisa afsluiten. Zij hebben zich specifiek gericht op mensen uit Midden- en Oost-Europa, en bieden een overstapservice en klantenservice in je eigen taal. Zo kun je eenvoudig communiceren in jouw taal als je overstapt van verzekering, maar ook als je informatie wil opvragen over de polisvoorwaarden. Daarnaast kun je bij Polisa de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in je geboorteland meenemen, en zo pakketkorting krijgen op je premie voor de autoverzekering.

Meerdere verzekeringen

Heb je al wel een auto- en zorgverzekering, maar zijn bijvoorbeeld je woning en inboedel nog niet verzekerd? Bij https://polisa.nl/nl/ kun je ook andere nuttige verzekeringen afsluiten, zoals een woonhuisverzekering of inboedelverzekering. Zo heb je alle verzekeringen overzichtelijk onder één paraplu.

Kortom: als je naar Nederland verhuist is het belangrijk dat je op tijd de belangrijke verzekeringen afsluit. Bij Polisa regel je al je verzekeringszaken eenvoudig in één keer, en wordt je in je eigen taal geholpen zodat de communicatie snel en soepel verloopt!

Read more

Local News