Verschillende soorten kaartspellen voor een leuke avond

Share

Kaartspellen zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met familie en vrienden. Met deze spellen kun je tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt en tegelijkertijd iets nieuws leren. Er zijn veel verschillende soorten kaartspellen om te proberen. Sommige van deze kaartspellen zijn: Go Fish, War, Crazy Eights en Blackjack. In dit blog gaat over verschillende soorten kaartspellen.

Go Fish

Go Fish is een kaartspel dat gespeeld wordt met een standaard kaartspel. Het is een leuk spel voor kinderen en volwassenen. Het spel wordt gespeeld met 2-4 spelers. Het doel van het spel is om de meeste punten te scoren. Elke speler krijgt 5 kaarten. De speler met de meeste kaarten aan het einde van het spel wint. De spelers vragen om de beurt een andere speler om specifieke kaarten die ze nodig hebben om hun hand te maken. Als de speler de gevraagde kaarten heeft, geven ze deze aan de speler die erom heeft gevraagd. Als de speler de kaarten niet heeft, zeggen ze: "Go Fish." De speler die erom heeft gevraagd, moet dan een kaart van de stapel trekken.

War

Oorlog is een kaartspel vergelijkbaar met Go Fish. Het spel wordt gespeeld met 2-4 spelers. Elke speler krijgt 5 kaarten. De speler met de hoogste kaart wint de slag. De winnaar neemt de kaarten en legt ze verdekt neer. De speler krijgt dan één punt voor elke kaart. Het spel wordt gespeeld totdat de stapel op is. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Crazy Eights

Crazy Eights is een kaartspel dat gespeeld wordt met een standaard kaartspel. Het spel wordt gespeeld met twee of meer spelers. Het spel wordt gespeeld in rondes. Elke ronde is één spel. Het spel wordt gespeeld met de kaarten in de stapel. Het spel wordt gespeeld met de spelers die het kaartspel na elke ronde schudden. De spelers krijgen elk 8 kaarten. De speler die de hoogste kaart krijgt gedeeld, begint het spel. De speler met de hoogste kaart legt deze open op tafel. Als de kaart een 8 is, legt de speler deze gedekt neer. De speler met de volgende hoogste kaart legt deze open op tafel. Het spel gaat door totdat alle kaarten zijn neergelegd.

Blackjack

Blackjack is een kaartspel dat gespeeld wordt met een standaard kaartspel. Het spel wordt gespeeld met twee of meer spelers. Het spel wordt gespeeld in rondes. Elke ronde is één spel. Het spel wordt gespeeld met de kaarten in de stapel. Het spel wordt gespeeld met de spelers die het kaartspel na elke ronde schudden. De spelers krijgen elk 2 kaarten. De dealer deelt vervolgens de kaarten uit. Het doel van het spel is om zo dicht mogelijk bij de 21 te komen. Het is goed om te weten dat een A telt voor 1 of 11. De boer, vrouw en heer tellen voor 10. De rest van de kaarten telt voor het aantal punten dat op de kaart staat, dus een 2 staat voor 2. Je speelt het spel tegen de dealer. De dealer heeft zelf ook twee kaarten. Één kaart ligt open op tafel, de andere omgekeerd. Zo heb je een kans om in te schatten hoeveel risico je gaat nemen tegen de dealer. De dealer trekt kaarten tot er 17 of meer punten zijn bereikt. Als de dealer over de 21 punten heen gaat winnen alle spelers. Als de dealer op 21 of daar onder blijft is het belangrijk dat je als speler meer punten of gelijkt bent aan de dealer. Als de ronde begint vraagt de dealer per speler of ze een extra kaart willen. Dit kan je ongelimiteerd doen tot je over de 21 punten heen bent. Als je over de 21 punten gaat heb je verloren. Mocht je een combinatie van een 10, boer, vrouw of heer hebben samen met een A dan heb je Blackjack. Hiermee heb je de hoogste hand en win je gegarandeerd het spel, tenzij de dealer ook Blackjack heeft.

Read more

Local News