Vijf redenen om een BHV cursus te volgen

Share

Worden er binnen het bedrijf waar je werkt nieuwe kandidaten voor een BHV cursus gezocht? Dit zijn vijf goede redenen om je ervoor aan te melden.

Je helpt er je collega’s mee

Als jij je als vrijwilliger opwerpt om de cursus te volgen, dan maak je je collega’s daar vaak op verschillende manieren blij mee. Voor een aantal zal vooral gelden dat zij blij zijn dat zij nu niet hoeven te gaan. Binnen ieder bedrijf moeten voldoende mensen een BHV-opleiding hebben gevolgd, waarna er ook altijd op gelet moet worden dat er genoeg van deze personen op de werkvloer aanwezig zijn. Besluit jij de cursus te gaan volgen, betekent dat dat andere mensen dit niet hoeven te doen. Vooral de mensen die geen zin hebben er een werkdag of twee aan ‘op te offeren’ zullen je dankbaar zijn, al is het natuurlijk beter als zij in zouden zien dat het volgen van de training vooral heel nuttig is.

Al je andere collega’s zullen je ook dankbaar zijn. Zij zijn degenen die de vruchten kunnen gaan plukken van jouw kennis. Hun werkplek wordt veiliger dankzij jouw inspanningen. Jij kunt hen helpen als ze in medische nood verkeren of wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Ze zullen het misschien niet dagelijks in de gaten hebben of uiten, maar uiteindelijk zijn al je collega’s je zeker in het geval van calamiteiten maar wat dankbaar!

Je kijkt niet langer machteloos toe

Heb je kennis van BHV, dan hoef je niet langer machteloos toe te kijken als er iets misgaat. Als een collega medische hulp nodig heeft, weet jij wat er moet gebeuren. Als er brand uitbreekt, hoef jij niet in paniek te raken, maar kun je meteen handelen. Wel zo’n prettige gedachte. Jij weet wat je moet doen en bent in staat om zowel jezelf als anderen zo veilig mogelijk hun werk te laten doen.

De kennis is ook bruikbaar buiten kantooruren

Bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen tijdens kantooruren. Ook als er op straat of in je omgeving iemand (medische) hulp nodig heeft, kun jij in actie komen. Je weet wat je te doen staat en raakt niet in paniek. Iets waar je je hele leven van kunt profiteren.

Het geeft je een streepje voor

Kennis van BHV maakt je aantrekkelijk. Misschien niet op fysiek gebied, maar wel als werknemer. Jij kan iets extra’s, wat je een streepje voor geeft. Dat geldt binnen je huidige baan, maar ook als je ooit besluit te vertrekken. Tijdens een sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan maak je met je diploma een goede indruk, waarmee het bedrijf meteen weet wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Het maakt je werk afwisselender

Natuurlijk hoop je je opgedane kennis nooit in de praktijk te hoeven brengen, dat zou tenslotte betekenen dat er iets niet helemaal goed gaat. Maar zelfs wanneer er geen calamiteiten gebeuren maken BHV-verantwoordelijkheden je werk afwisselender. Je moet je kennis jaarlijks opfrissen en bent (mede)verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de ontruimingsoefeningen binnen het bedrijf. Weer eens wat anders dan je dagelijkse werkzaamheden!

Read more

Local News