Vijf voetbalreizen die elke man gedaan moet hebben

Share

Een stadion vol mannen die allemaal gezamenlijk, onder het genot van een biertje, naar een voetbalwedstrijd komen kijken. Het is een beeld dat je ongetwijfeld al eens mee hebt gemaakt, maar misschien nooit verder dan je favoriete club in Nederland zelf. Voetbal is niet alleen de grootste sport in Nederland, maar ook in veel andere landen. Waarom maak je er niet gelijk een vakantie van door naar één van de volgende wedstrijden te gaan?

1. Celtic – Rangers

Zeg je Europese derby, dan zeg je Celtic – Rangers. De twee clubs uit Glasgow nemen het al jaren tegen elkaar op, waar het er vaak fanatiek aan toe gaat. In Glasgow kom je er ook gelijk achter of iemand een blauw of een groen hart heeft: de hele stad leeft naar deze wedstrijd. Alle ingrediënten dus voor een goede voetbalvakantie, vooral als je je realiseert dat je daarna ook nog eens een Schotse pub in kunt duiken!

2. Barcelona – Real Madrid

Leuk, zo’n Schotse derby, maar op vakantie wil je wel goed weer. Als jij je hier goed in kunt vinden, sturen we je graag de andere kant op, namelijk naar Spanje. De twee clubs Barcelona en Real Madrid hebben geen introductie nodig: al jaren lang zijn het de twee meest succesvolle clubs van Spanje en misschien zelfs wel van heel Europa. We raden aan om Barcelona de thuisploeg te maken, aangezien je de rest van je vakantie dan heerlijk op het strand kunt liggen.

3. Olympiakos – Panathinaikos

Wie vindt dat een voetbalwedstrijd er echt fanatiek aan toe moet gaan, zal niets missen bij deze Griekse derby. De twee clubs uit Athene zijn zo fanatiek dat uitpubliek niet is toegestaan bij deze wedstrijd, omdat het anders te risicovol is. We raden aan Olympiakos als thuisploeg te kiezen, aangezien zij vaker succesvol zijn en dus een hogere kans van winnen hebben. Met deze wedstrijd heb je aardig veel keuze, aangezien hij meestal vier keer per jaar gespeeld wordt!

4. Club Brugge – Cercle Brugge

Niet toe aan een hele reis, maar wel zin in een weekendje weg? Dan pak je de auto en scheur je naar Brugge! De derby van Brugge wordt jaarlijks uitgevochten en is echt een soort David tegen Goliath, waar Cercle Brugge David is en Club Brugge Goliath. Meestal is het in deze battle de reus die wint, maar Cercle weet het zijn grote broer vaak genoeg lastig te maken. Na de wedstrijd een bar in voor een Belgisch speciaalbiertje en jij hebt een heerlijk weekend te pakken!

5. Boca Juniors – River Plate

Heb je een extra zakcentje over en zou je graag een wedstrijd buiten Europa bezoeken, dan is er één wedstrijd die je bovenaan je lijstje moet hebben, namelijk deze! Dit wordt wereldwijd gezien als de meest fanatieke derby die er is. Zo fanatiek dat er jaarlijks doden vallen! Toch is de wedstrijd voor toeristen wel mogelijk om te bezoeken, maar wees voorzichtig.

Veilig reizen

Lijkt één van deze wedstrijden jou wel wat, dan raden we als laatste stap aan eens een bezoekje te brengen aan InShared.nl! Hier vind je eenvoudig de perfecte reisverzekering voor jouw vakantie, waardoor je je nergens zorgen hoeft te maken en kunt genieten van de nieuwe cultuur en natuurlijk de voetbalwedstrijd. Game on!

Read more

Local News