Voetbalavond met vrienden? Zo doe je dat het best!

Share

Toe aan een avondje ouderwets voetbal kijken? Geen andere verplichtingen? Niet enkel voetbal vandaag live via je telefoon kijken, maar echt op het grote beeldscherm? Samen met goed gezelschap? Goed idee! Een heerlijk voetbalavondje helpt direct je batterij op te laden. Hartstikke gezellig. Maar als je het nu nóg gezelliger wilt maken, vraagt dit wel om het treffen van de nodige voorbereidingen. Hier delen we enkele tips om thuis de beste voetbalavond ooit te organiseren.

Wacht op een mooie wedstrijd

Er zijn van die wedstrijden waar je al maanden reikhalzend naar uitkijkt. Bijvoorbeeld een spannende wedstrijd tussen jouw favoriete club en zijn aartsrivaal. Of hét moment waarop Nederland weer aan het EK deelneemt. Natuurlijk kun je ook de wat minder belangrijkere en kleinere wedstrijden volgen, maar in goed gezelschap is het natuurlijk fijn als de wedstrijd echt heel spannend en mooi zal worden. Wacht daarom gerust het juiste moment af. Met een mooie wedstrijd op de achtergrond is de voetbalavond hoe dan ook al geslaagd. Meer is niet nodig.

Houd de data van jouw favoriete wedstrijden goed in de gaten, zodat je je vrienden hier al vroegtijdig over kunt inlichten. Op die manier weet je zeker dat iedereen hiervan op de hoogte is en jullie gezamenlijk kunnen genieten van de wedstrijd. Geen excuusjes meer.
Goed geluid

Het is niet alleen van belang om op een goed beeldscherm voetbal te kijken, maar als fervent voetbalfan doe je er ook goed aan om eens een goede speaker op de kop te tikken. Met goed geluid beleef je de wedstrijd nog intenser. Het gejuich in het stadium, de commentator die zijn enthousiasme goed laat doorklinken in zijn stem en iedere andere minuut van de wedstrijd. Alsof je daar zelf aanwezig bent. Bovendien helpt een goede speaker ook om de wedstrijd volledig te kunnen volgen. Zelfs wanneer er druk gekletst wordt in de kamer.

Kijk je meestal met vrienden? Dan is het misschien een leuk idee om allemaal wat geld bij te leggen en een goede speaker aan te schaffen. Wanneer je voor een portable speaker kiest, kan deze altijd mee naar degene waarbij de voetbalavond wordt gehouden.

Lekkere hapjes en drankjes

Tijdens een gezellige voetbalavond wil je natuurlijk ook altijd wat lekkers kunnen eten en drinken. Er gaat niets boven een fijne voetbalavond met frituurhapjes, kaas en worst en chips op tafel. Lekker genieten van de heerlijkste snacks en ondertussen jouw favoriete wedstrijd volgen. Iets mooiers bestaat bijna niet.

Hou er rekening mee dat je genoeg in huis haalt. Ook qua drank. Wanneer de wedstrijd tegenvalt, zal de avond misschien niet zo lang duren. Maar denk je eens in hoe de avond eruit ziet als jullie winnen? De kans is groot dat het feest dan nog wel even wordt doorgezet en de drankjes rijkelijk zullen vloeien. Haal liever teveel dan te weinig in huis. Als je teveel drank of snacks in huis hebt gehaald, kun je deze altijd nog bewaren voor de volgende voetbalavond.

Read more

Local News