Waar je op moet letten bij het kopen van een opzetzwembad

Share

Als het weer in de zomer warmer wordt, is het ideaal om lekker in het zwembad te kunnen gaan zwemmen. Het vervelende is dat het ’s zomers in de openbare zwembaden vaak zeer druk is en je dus niet naar alle hartenlust kunt zwemmen. Een opzetzwembad van ZwembadDealer.nl in de tuin is dan de perfecte oplossing. Er past er altijd wel een bij jouw gezinsgrootte. Waar moet je precies op letten als je één van de vele beschikbare opzetzwembaden wil aanschaffen?

De grootte van het zwembad

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten welke grootte bij jou in de tuin past. Intex Easy Set zwembaden zijn al verkrijgbaar van minder dan twee meter breed. Deze past dus prima in een kleinere tuin. Waarvoor wil je het zwembad het liefst gebruiken? Als je baantjes wil zwemmen, dan is een rechthoekig zwembad ideaal. De vorm hangt ook af van de plek waar je het zwembad neer wil zetten. Sommige plekken lenen zich beter voor een rechthoekig zwembad en andere plekken voor een rond zwembad.

De pomp

De meeste opzetzwembaden worden standaard inclusief pomp geleverd, maar niet allemaal. Let dus altijd goed op of er een pomp bij inbegrepen zit, als je een bovengronds opzetzwembad aanschaft. Een filterpomp kan worden gezien als het hart van je zwembad. Het zorgt voor circulatie in het zwemwater waardoor het fris blijft. Met een filterpomp kun je eveneens het water in het zwembad verwarmen. Doordat de pomp op elektriciteit werkt, maakt de pomp wel altijd geluid. Opzetzwembaden inclusief pomp bieden dus de garantie dat het zwemwater in je zwembad langer fris blijft.

Grondzeilen en afdekzeilen

Niet alle opzetzwembaden worden inclusief afdekzeil en grondzeil geleverd. Toch is het handig om beide in huis te hebben en te gebruiken als je het zwembad opgaat zetten. Een afdekzeil wordt gebruikt als je geen gebruik maakt van je zwembad en voorkomt dat er vuil in terecht komt, maar ook dat er minder warmte verloren gaat. Een grondzeil voorkomt schade aan de onderkant van je zwembad. Deze schade kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door takjes of steentjes die nog onder je zwembad liggen.

Extra’s

Naast zeilen en pompen zijn er nog meer accessoires en extra’s die je bij je opzegzwembad kunt aanschaffen. Zo voorkom je met Anti-Alg dat er algen in je zwembadwater terechtkomen. Je kunt algen herkennen aan groen water en glibberige wanden en bodem. Om de ontwikkeling van algen en bacteriën in je zwembad helemaal te voorkomen is het belangrijk om de chloorwaarde op peil te houden. Dit kun je doen door middel van chloortabletten. Deze mogen echter niet direct aan het zwemwater toegevoegd worden, maar moeten langzaam opgelost worden. Dit kan door gebruik te maken van een chloordrijver.

Read more

Local News