Wat is er allemaal mogelijk in webhosting van cloud86?

Share

Webhosting lijkt misschien één simpele dienst te zijn, het doel is immers duidelijk. Je wilt je website goed bereikbaar hebben op het internet. Toch zijn er veel opties die je kunt kiezen wanneer je een webhosting partij zoekt. Als je kijkt naar webhosting van cloud86 kom je alle opties tegen. In dit artikel vind je meer informatie over het kiezen van een hosting partij voor jouw website of webshop. Wat zijn de keuzes en waar moet je rekening mee houden?

Shared hosting, VPS Managed of VPS Unmanaged

Het lijkt misschien makkelijk, je website altijd goed bereikbaar hebben. Toch is het tegendeel waar. De verschillende opties die je kunt kiezen voor webhosting worden bepaald door je eigen kennis, je budget en wat je wilt gaan doen op internet. 

Shared hosting

Shared hosting heeft als grote voordeel dat alles gemanaged wordt voor je én dat het voordelig is. Je website bevindt zich op een server waar nog meer sites op staan en de hostingpartij voert het onderhoud op deze server uit. Je kent deze mensen niet, je weet niet wie nog meer hun site op deze server hebben staan. Dit is dan ook het nadeel van deze optie. Is er een andere site die een slechte reputatie heeft, dan kan dit ook op jouw site effect hebben. Google ziet dat IP adres van die server dan als één van lage kwaliteit. De server kan op een blacklist komen bijvoorbeeld omdat iemand spam verzonden heeft. Gelukkig doet Cloud86 er alles aan om zijn servers veilig te houden. Hier profiteer jij van.

VPS Managed

Kies je voor een managed VPS, dan heb je alle voordelen van een eigen server plus de voordelen van shared hosting. Je bent de enige op de virtuele server met dat specifieke IP adres. Er zitten dus wel andere mensen op dezelfde fysieke server, maar middels software wordt dit in meerdere virtuele servers uit elkaar getrokken. Het managed gedeelte is een absolute must wanneer je zelf geen technische kennis hebt. Kun je geen onderhoud op de server uitvoeren? Dan wordt deze binnen de kortste keren gehackt.

VPS

Ga je voor een normale VPS? Dan is deze unmanaged. Kortom, niemand voert het beheer op de server uit behalve jijzelf. Heb je goede technische kennis? Dan zal dit geen probleem zijn. Met een beheerpanel kun je de meeste dingen met een druk op de knop doen. Toch zijn er ook specifieke zaken die alleen doormiddel van SSH kunnen. Je moet dan in code taal met de computer praten. Ken je deze taal niet en weet je niemand die je kan helpen? Blijf dan bij shared hosting of een Managed VPS. Want vroeg of laat loop je tegen problemen aan die niet makkelijk op te lossen zijn.

Read more

Local News