Wat is het belang van een goed Cv-ketelonderhoud?

Share

Weet jij al waarom je een CV ketel onderhoud periodiek moet uitvoeren? Jouw cv-ketel is een onderdeel van de woning die regelmatig wel wat liefde kan gebruiken. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat je voldoende warmte hebt in de wintermaanden, maar ook iedere dag kan genieten van jouw warme douche. En zeg nou zelf: bibberend onder de douche vandaan komen of zelfs met dekentjes op de bank nog kou lijden, wil niemand. Maar waarom moet je dan regelmatig onderhoud uitvoeren aan dit apparaat? En welke voordelen behaal je hier eigenlijk aan? Na het lezen van onderstaande informatie kan je zelf een professional inschakelen voor de werkzaamheden.

De levensduur van de ketel verlengen

Het cv-ketelonderhoud doe je in eerste instantie vanwege de levensduur van het apparaat. De ketel is een flinke investering, maar wel noodzakelijk voor ieder huishouden. Het kan namelijk meer comfort en warmte opleveren in huis. Door regelmatig onderhoud uit te voeren kan je voorkomen dat jouw ketel minder lang meegaat en je dus binnen een korte tijd opnieuw een flinke investering moet maken. Ieder onderdeel van de ketel is meegenomen in het onderhoud. De professional kijkt dus niet alleen naar de werking op dit moment, maar ook of er onderdelen vervangen moeten worden voor een langere levensduur. Je zult merken dat de functionaliteiten behouden blijven en er ook tussendoor minder problemen ontstaan tijdens het gebruik.

Een efficiëntere werking met lagere kosten

Een andere reden waarom je gebruik moet maken van een onderhoudscontract CV ketel is vanwege de efficiëntie van het apparaat. Na verloop van tijd is de efficiëntie vele malen lager dan aan het begin van de installatie. Dit komt doordat de ketel steeds harder moet werken om dezelfde prestaties te leveren. Een goed onderhouden ketel heeft hier geen problemen mee. De ketel is energiezuinig en kan de warmte binnen een korte tijd geven. Dit betekent dus ook dat jouw energieverbruik aanzienlijk kan dalen. Niet alleen is het onderhoud dus goed voor de ketel, maar op de lange termijn ook voor jouw portemonnee. Een lagere energierekening geeft jou weer de gelegenheid om leuke dingen te doen met het gezin.

Beter voor jouw gezondheid

Een slecht onderhouden cv-ketel geeft je veel onaangename verrassingen. Niets is immers zo vervelend als wakker worden op een koude winterochtend en erachter komen dat de verwarming het niet meer doet. Je kan dit voor zijn met het onderhoudscontract. Door periodiek een monteur langs te laten komen om alles te controleren zijn eventuele kleine problemen snel te identificeren en te verhelpen. Zo blijven de onaangename verrassingen achterwege. Het geeft tevens een groot verschil voor jouw veiligheid. De ketels werken vaak op gas, wat problemen op kan leveren als er lekken ontstaan. De koolmonoxidelekkages komen niet meer voor en je hoeft niet meer te vrezen voor jouw gezondheid met een cv-ketel in huis. Zorg daarom dat je het onderhoud op tijd inplant voor jouw ketel en geniet van de voordelen.

Read more

Local News