Wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Share

Ondanks dat een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, sluiten veel ondernemers deze verzekering wel af. Dit komt vooral doordat het een financieel vangnet is wanneer je te maken krijgt met een onverwachte schadeclaim. In veel gevallen kun je namelijk bij je verzekeraar aankloppen als je aansprakelijk gesteld wordt voor schade. Nadeel is dat deze verzekering geld kost. Maar hoeveel betaal je per maand eigenlijk voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Kosten hangen af van de dekking

Als je niet beter weet, denk je misschien dat er slechts één soort aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers is. Dit is een misvatting, want bij veel verzekeraars bepaal je grotendeels zelf hoe jij je verzekert voor aansprakelijkheid. Wil je niet onnodig veel premie betalen? Sluit dan alleen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je tijdens het uitoefenen van je beroep aanricht bij anderen. Je bent overigens niet alleen zelf verzekerd. Schade door medewerkers en producten die je maakt of levert valt namelijk ook binnen de dekking.

Sommige ondernemers denken dat alle schade die zij tijdens het werk aanrichten vergoed wordt als ze een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Helaas is dit niet het geval, want er zijn zaken die niet binnen de standaarddekking vallen. Een verzekeraar keert bijvoorbeeld geen geld uit als de schade het gevolg is van een beroepsfout. Dit kun je overigens wel meeverzekeren door een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kunt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook uitbreiden met bestuurdersaansprakelijkheid. Breid je de standaardverzekering uit? Dan heeft dit logischerwijs invloed op de premie, want je gaat meer betalen.

Premie verschilt per verzekeraar

Wie denkt dat de prijs van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering alleen beïnvloed wordt door de keuzes die je zelf maakt, heeft het mis. Verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen wat zij voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vragen. Vandaar dat de prijs per verzekeraar verschilt. Soms is het verschil te verwaarlozen, maar het verschil kan ook ontzettend groot zijn. Sluit daarom nooit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af bij de eerste beste verzekeraar die je tegenkomt, maar maak altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt.

Wil je niet te veel tijd besteden aan het vergelijken van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen? Gebruik dan een vergelijkingssite. Als je hier jouw voorkeur doorgeeft, gaat de site voor je aan de slag. Vaak krijg je binnen een paar tellen een overzicht te zien met verzekeringen die het beste bij jouw voorkeuren aansluiten. De premie wordt hier meestal bij weergeven, waardoor je ook direct ziet wat de goedkoopste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is.

Bereken je premie online

Wanneer je benieuwd bent wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering je per maand kost, kun je online een berekening maken. Op de website van veel verzekeraars vind je tegenwoordig een handige tool om je hierbij te helpen. Je vult jouw gegevens in en geeft aan hoe jij je wilt verzekeren voor aansprakelijkheid. Een verzekeraar laat je vervolgens weten hoeveel premie je ongeveer betaalt.

 

Read more

Local News