Welke soort speaker geeft het beste geluid in de woonkamer?

Share

Lekker bijkomen met een muziekje of een spannende film kijken. Wie wil er nu geen goed geluid in de woonkamer? Ja, dat willen we allemaal! Maar wanneer is geluid goed genoeg? Er zijn enkele dingen waar je rekening mee kan houden wanneer je goede speakers wilt kopen voor in de huiskamer. Wij geven je tips welke speaker voor jou geschikt kan zijn, zodat je de beste keuze kunt maken!

Prijs-kwaliteit verhouding

De prijsverschillen tussen speakers zijn erg groot. Dit komt meestal door de geluidskwaliteit en de functies die de speaker heeft. Hoe goed het geluid van een speaker is, komt voornamelijk door de kwaliteit van onderdelen die zijn gebruikt. Hoe beter de onderdelen, hoe hoger het prijskaartje wat er aan de speaker hangt. Hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit en het geluid. Dit gaat vaak op wanneer het neerkomt op het kopen van een nieuwe speaker. 

Het formaat

Hoe groter de speaker, hoe meer vermogen hij kan leveren. Een grotere speaker heeft grotere subwoofers die meer lage trillingen kunnen produceren. Je hebt dus meer basvolume met een grotere speaker en daardoor een betere geluidservaring. 

Hifi speakers

Hifi staat voor high fidelity wat simpelweg ‘zeer betrouwbaar’ betekent. Hifi speakers geven dan ook de beste geluidskwaliteit. En die kwaliteit wil jij voor in je woonkamer!

Subwoofers

We hadden het er al over; de subwoofers. Subwoofers zijn te verkrijgen voor iedere ruimte en voor ieder audiosysteem. Het amerikaanse merk SVS heeft een uitgebreid assortiment voor iedere portemonnee. Zo zijn er simpelere modellen en modellen verkrijgbaar met oneindig veel functies voor het beste geluid van topkwaliteit. Het doel van SVS is kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen verkopen aan een grote doelgroep. SVS subwoofers zijn daarom uitermate geschikt voor jouw woonkamer!

De voordelen van een subwoofer

Met een subwoofer kun je genieten van de perfecte bas en de ultramoderne functies die de subwoofers hebben. Ben je een nieuwkomer op het gebied van speakers of wil je de nieuwste snufjes? Er is voor iedereen de juiste subwoofer te vinden. 

Een subwoofer is bij uitstek gemaakt voor extra lage frequenties. Dat maakt dat je met een subwoofer frequenties kunt afspelen die je met gewone luidsprekers gebruikelijk niet zou kunnen afspelen. Hierdoor kan een subwoofer je een geluidservaring geven die een normale speaker je nooit zou kunnen geven. Bereid je voor op geluid van topkwaliteit!

Focal speakers 

Een ander merk dat fantastische speakers levert, is; Focal. Focal richt zich op luidsprekerdrivers en hifi-luidsprekers. De uitgangspunten van het merk zijn gebaseerd op de combinatie van technologie en design. Focal verlegt voortdurend de grenzen van geluid om je de uniekste luisterervaring te bieden. Wil je niet wachten? Schaf dan snel Focal speakers online aan.

We hopen dat je voldoende informatie hebt om een goede keuze te maken voor het beste geluid in jouw woonkamer. Voor welke speaker ga jij? We wensen je in ieder geval veel luister plezier!

Read more

Local News