Welke tegels passen bij jouw interieur?

Share

Bij het inrichten van je woning kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je hebt vrij spel, je kunt alle kanten op én je bepaalt. Het is immers jouw huis en het is belangrijk dat je huis volledig naar wens ingericht is.

Om je interieur helemaal naar wens te maken, moet je op tal van punten letten. Zo moeten de muren naar wens zijn, moet de vloer naar wens zijn en moet de gehele stijl naar wens zijn. Dit geldt bovendien voor elke ruimte in je woning. Je thuiskantoor moet naar wens ingericht, je keuken moet volledig op je wensen aansluiten en je badkamer moet op je smaak aansluiten.

De ervaring leert dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Zeker als je op zoek naar tegels voor aan de wand en vloer gaat, loop je tegen tal van factoren aan. Wat zijn bijvoorbeeld mooie tegels om met elkaar te combineren? Wat is de ideale grootte van de tegels? Is vloerverwarming met vloertegels mogelijk? En hoe hou je de vloertegels in de badkamer zo veilig/droog mogelijk?

Afstemmen op de rest van het interieur

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor in je woning? Dan moet je dus op tal van factoren gaan letten. Eén van de belangrijkste aandachtspunten hierbij is de rest van het interieur. Voor welke stijl ben je gegaan? En welke soorten tegels passen het beste bij die stijl? Dat zijn vragen waar je goed over na moet denken.

Heb je bijvoorbeeld je woning in de Scandinavische stijl ingericht? Dan zou het prachtig zijn om de wandtegels in het wit uit te voeren. Ben je in je woning voor een luxe stijl gegaan? Dan zouden donkere tegels prachtig staan.

Waar wil je de tegels precies hebben?

Uiteraard moet je op voorhand al aan tal van zaken denken. Zo moet je bepalen waar je de tegels in je woning precies wilt hebben. Wil je vloer- en wandtegels in je toilet? Wil je vloer- en wandtegels in je badkamer? Wil je mogelijk vloertegels in je woonkamer? Of wil je vloertegels in de gang van je woning? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die je hebt.

Wat zijn de juiste afmetingen?

Bij het uitzoeken van tegels moet je goed naar de kleur, stijl en afmetingen kijken. Leg maar eens grote- en kleine tegels naast elkaar. Je ziet direct dat beide tegels een hele andere stijl met zich mee brengen.

De afmetingen van de tegels moet je afstemmen op de rest van het interieur. Maar, je moet ook met de afmetingen van de vloer/wand rekening houden. Zo is het wel zo fraai als je tegels zoveel mogelijk symmetrisch kunt laten leggen.

 

Read more

Local News