Welke verzekering heeft je nieuwe auto nodig?

Share

Wil je graag een Univé autoverzekering afsluiten, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke polis het beste is voor hun auto. Vaak kijken ze dan naar de verkeerde dingen, want een verzekering voor je auto afsluiten die past bij wat je nodig hebt, is heel eenvoudig. Het is de kunst een polis samen te stellen die goed aansluit bij wat je wagen nodig heeft. Mocht je momenteel dus nog zoekende zijn naar wat voor jou de perfecte verzekering voor je auto is, dan helpen we je graag een eindje op weg met je polis door alle opties even met je door te nemen. 

Kijk naar de leeftijd van je auto, en niet naar het merk 

Een misverstand over het kiezen van een goede autoverzekering, is dat je moet kijken naar het merk auto dat je hebt gekocht. Alhoewel dit wel iets kan zeggen over de auto, is dit niet het doorslaggevende onderdeel als je een passende verzekering voor je auto wilt afsluiten. Je moet namelijk kijken naar de leeftijd van je auto. Waarom is dit belangrijk? Je verzekeraar hanteert drie categorieën die allen gericht zijn op een specifieke leeftijdscategorie. Dit vanwege de dagwaarde van je auto. Naarmate je auto ouder wordt, wordt deze ook minder waard. Dat heeft gevolgen voor de vraag of schade nog hersteld kan / moet worden. Bij oudere auto’s is de kans namelijk groot dat de kosten van het schadeherstel zo hoog uitvallen dat deze boven de dagwaarde van je auto uitstijgen. In dat geval is het voordeliger om je auto te vervangen dan om de schade volledig te laten herstellen. Dat is goedkoper. 

Uit welke opties kun je kiezen als je een verzekering zoekt? 

We gaven het al aan: je verzekeraar heeft de polissen voor een auto onderverdeeld in drie opties. De eerste is de meest uitgebreide: de allriskverzekering. De all risk verzekering auto kosten, in de vorm van maandelijkse premie, zijn de hoogste, maar dan heb je ook volledige dekking. Iedere vorm van schade kan worden geclaimd bij je verzekeraar. Anders ligt dat bij de WA Plus autoverzekering die aangeraden wordt voor auto’s van zes tot tien jaar oud. Deze polis kun je niet aanwenden wanneer je schade hebt opgelopen tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Wel kun je bij je verzekeraar aankloppen wanneer je schade door diefstal, brand of een ongeluk met een dier hebt opgelopen. Heb je een auto van tien jaar of ouder? Dan kun je hem minimaal verzekeren met de WA-basisverzekering. Met dit pakket kun je geen schade claimen, je voldoet er enkel mee aan je wettelijke plichten. 

Basisverzekering gekozen? Kijk dan ook naar de extra opties! 

Als je eenmaal een passende basisverzekering gekozen hebt, is het tijd om de verzekering voor je auto tot in de puntjes af te stemmen. Dit doe je met aanvullende polissen. Neem je vaak mensen mee in je auto? Dan kun je kiezen voor de inzittendenverzekering. Hiermee kun je schade die je passagiers of hun spullen opgelopen hebben, laten uitkeren door je verzekering. Een populaire aanvulling is het pakket voor pechhulp. Dit is een service die je kunt inschakelen op het moment dat je pech hebt. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om te kijken wat het probleem is en of het ook gelijk opgelost kan worden. Je kunt kiezen voor pechhulp Nederland of buitenland. Je kunt uiteraard ook voor beide kiezen wanneer je voor optimale dekking wilt gaan. Zo blijf je nooit aan de kant van de weg staan. Wel zo fijn. 

 

Read more

Local News