Welke vorm zonnebril past bij mijn gezicht?

Share

Ben je op zoek naar een nieuwe zonnebril? Dan is het belangrijk dat deze je ogen goed beschermt tegen uv-straling. Daarnaast wil je ook een zonnebril kopen die jou goed staat. Helaas is dit iets waar veel mensen mee worstelen. Dit komt vooral doordat zonnebrillen allerlei verschillende vormen hebben. Hieronder lichten we verschillende gezichtsvormen uit en vertellen we je welke zonnebrillen hier het beste bij passen.

Rond

Als je een rond gezicht hebt, zijn gelaatstrekken niet of nauwelijks zichtbaar. Bovendien is je voorhoofd ongeveer even breed als je wangen en heb je een ronde kin. Mensen met een rond gezicht kunnen het beste voor een vierkante of rechthoekige zonnebril kiezen. Waarom? Omdat je hiermee meer contour aanbrengt in je gezicht. Daarbij komt dat je gezicht optisch langer lijkt wanneer je een vierkante of rechthoekige zonnebril draagt. Heb je een Ray-Ban zonnebril gevonden?  Koop hem dan niet direct, want het frame van de bril mag niet al te breed zijn als je een rond gezicht hebt.

Ovaal

Bij mensen met een ovaal gezicht zijn het voorhoofd en de kin vaak wat smaller, terwijl de wangen juist breder en opvallender zijn. Voor iemand met deze gezichtsvorm is het niet lastig om een geschikte zonnebril te vinden. Dit komt doordat nagenoeg iedere zonnebril staat bij iemand met een ovaal gezicht. Toch is het niet verstandig de eerste beste bril te kopen die je tegenkomt, want je moet jezelf afvragen wat je uit wilt lichten. Met een ronde zonnebril creëer je zachte contouren, terwijl een hoekige zonnebril juist voor markante contouren zorgt. Kies bij voorkeur niet voor een bril met een smal frame, want hierdoor lijkt je gezicht optisch langer.

Rechthoekig

Zijn jouw voorhoofd, wangen en jukbeenderen ongeveer even breed? Dan heb je een rechthoekig gezicht. Omdat zo’n gezichtsvorm van zichzelf al behoorlijk hoekig is, kies je niet voor een vierkante of rechthoekige zonnebril. Ook ronde zonnebrillen zijn niet bijzonder geschikt. Een pilotenbril staat daarentegen wel goed bij een rechthoekig gezicht. Daarnaast kun je ook voor een vlindervormige zonnebril of een bril met cat-eye frame kiezen als je een rechthoekig gezicht hebt. Met dergelijke brillen oogt jouw gezicht minder streng.

Hartvormig

Een hartvormig gezicht lijkt misschien wat raar, maar toch zijn er behoorlijk veel mensen waarvan het gezicht de vorm van een hart heeft. Kenmerkend voor deze gezichtsvorm zijn een breed voorhoofd, opvallende wangen en een smalle, puntige kin. Omdat dit een opvallende gezichtsvorm is, is het belangrijk dat een zonnebril hier niet te veel nadruk op legt. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je voorhoofd en kin in evenwicht zijn. Een zonnebril kan je hier een handje bij helpen. Je kunt in dat geval het beste voor een pilotenbril of ronde zonnebril heren kiezen. Hiermee leid je de aandacht af van je hartvormige gezicht.

Read more

Local News