Zo kom je goed de winter door!

Share

Het is weer die tijd van het jaar. De dagen zijn korter, het weer is kouder en alles wat we willen doen is binnen blijven. Maar dat het winter is, betekent niet dat we onze gezondheid moeten opofferen. In feite zijn er een paar dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we het hele seizoen gezond en gelukkig blijven. Hier zijn een paar tips om je te helpen de winter goed door te komen!

Ga elke dag naar buiten

Dat het koud is, betekent niet dat je het hele seizoen binnen moet blijven. In feite is elke dag een frisse neus halen, juist goed voor het behoud van je geestelijke en lichamelijke gezondheid tijdens de wintermaanden. Pak je dus in en ga wandelen of gewoon elke dag een paar minuten buiten zitten en genieten van de frisse lucht. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Eet voldoende fruit en groenten

Natuurlijk is het het hele jaar door belangrijk om gebalanceerd te eten, maar vooral in de winter moet je hier goed om denken. Ons lichaam heeft dan namelijk alle mogelijke voedingsstoffen nodig om verkoudheid en griep te bestrijden. Zorg ervoor dat je veel fruit en groenten eet, zodat je de vitamines en mineralen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Drink veel water

Het is gemakkelijk om in de winter uitgedroogd te raken als we minder zweten, dus zorg ervoor dat je de hele dag door veel water drinkt. Draag overal een waterfles bij je en neem vaak slokjes, zodat je niet uitgedroogd raakt. Vermijd ook suikerhoudende dranken zoals frisdrank, want die kunnen juist uitdroging veroorzaken. En dat willen we natuurlijk graag voorkomen.

Blijf actief

Dat het buiten koud is, betekent niet dat je je training routine moet opgeven. Sporten is zelfs nog belangrijker in de winter, omdat het je immuunsysteem helpt versterken. Dus kleed je aan en ga buiten hardlopen of ga naar de sportschool voor een work-out. Zorg ervoor dat je de hele winter actief blijft! En wist je dat bijvoorbeeld viscapsules kunnen helpen om je energieker te voelen? Een oppepper voor je immuunsysteem mag zeker niet ontbreken in je winter routines. De winter kan zwaar zijn, maar deze tips helpen je er goed doorheen. Vergeet niet om elke dag naar buiten te gaan, veel fruit en groenten te eten, veel water te drinken en het hele seizoen actief te blijven. Je zult zien dat je je binnen no-time op je best zult voelen!

 

Read more

Local News