3D printer wat moet ik daar mee

Share

Misschien denk je bij een 3D printer nog altijd aan een groot apparaat dat een halve fabriekshal in beslag neemt om één plastic schroefje te printen. Dit is echter allang niet meer het geval. Dat de printer sindsdien een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt, mag duidelijk zijn. Zo zijn de moderne varianten bijvoorbeeld goed geschikt voor desktop printing, of anders gezegd, het printen in je hobbykamer. Wie daar weleens wat meer over wil weten doet er goed aan om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig. Dat is namelijk best wel heel veel.

Alles wat je bedenkt kunnen 3D printen

Wat in ieder geval mogelijk is met de moderne 3D printer voor thuis, is elk ontwerp dat je maar kunt bedenken printen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je voor je mancave een eigen spel kan bedenken en de elementen daarvoor helemaal zelf kan ontwerpen en ontwikkelen. Dit is natuurlijk wel erg leuk. Nog leuker is dat je het ook nog eens in serie kan produceren wanneer het zo aanslaan. 3D printers worden namelijk meer en meer gebruikt om ook de productie te doen. Dat kan je dan dus zelf ook gewoon doen. Maak hier dus altijd gebruik van.

Heel veilig kunnen werken

Waar de moderne 3D printer voor thuis vooral sterk in vooruit is gegaan, is het bewaren van de veiligheid. Veel moderne modellen hebben bijvoorbeeld sensors die het gehele proces van printen in het oog houden. Ondanks de hoge snelheid waarop geprint wordt, kan er dan eigenlijk niets fout gaan en kan je gewoon alles laten printen wat je wilt. Dit maakt het alleen maar leuker om ermee te werken. Zeker ook omdat je de zekerheid dat het goed zal gaan hebt. Dit is iets wat gezien de investering wel van belang is om mee te wegen.

3D printer in gebruik verbeterd

De software, maar ook de printer zelf, zijn meer en meer aangepast aan de gewone man. Nu ben jij natuurlijk geen gewone man, maar wel als het aankomt op het gebruik van een 3D printer. Daarom is het wel lekker dat er zoveel aandacht is geweest voor het gebruiksgemak. Daardoor is het alleen maar aantrekkelijker geworden om ermee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende fabrikanten die inmiddels topmodellen in de line-up hebben waar je alles mee kan wat je maar kunt bedenken. Wie wil dit nu niet in zijn eigen huis hebben staan pronken?

Met een 3D printer zo groot als je zelf wilt

Wie helemaal slim is, kiest voor de zelfbouwmodellen. Daarmee kan je direct ook laten zien hoe goed je technisch bent. Je hebt immers zelf de printer in elkaar gezet. Dat is niet het enige, want wanneer er een update of upgrade komt, dan kan jij die gemakkelijk direct doorvoeren. Daardoor is printer eigenlijk nooit verouderd en hoef je dus niet steeds in een nieuwe te investeren. Dit is ook exact de reden waarom de zelfbouwmodellen bestaan. Wie dus slim is koopt een printer die op deze wijze in elkaar zit om ervan te genieten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News